ElCata Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 Witam, mam pewien problem z moim audi, mianowicie coś wyje w silniku przy niskich obrotach do ok 1,5 tys, dzieje się tak również przy odłączeniu skrzyni biegów (wysprzeglenie), problem ustępuje przy bardziej dynamicznej.Co może to powodować ?
ElCata Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Opublikowano 19 Lipca 2013 Tak to mniej więcej wygląda, tak jak wyżej wspomniałem wycia nie słychać przy wyższych obrotach, mam wrażenie że nasila się wraz z nagrzewaniem się silnika, nie jest to jednak potwierdzone.
bartek1605 Opublikowano 20 Lipca 2013 Opublikowano 20 Lipca 2013 zrzuć pasek wielorowkowy i zobacz czy jest to nadal
Kejsi Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 Mam podobnie bardziej bym to porównał do mruczenia xd u siebie się jeszcze nie bawiłem ale podejrzewam zbyt mocno napięty pasek który napędza alternator i wisko. Podejrzewam tez pompę od wspomagania bo przy skręcaniu kół efekt jest podobny. Jak się uporam z tym problemem to dam ci znać. Najdziwniejsze jest to ze mruknął ten słychać przy wysprzeglaniu. Dodatkowo z góry możesz odrzucić rolkę i pasek od rozrządu bo u mnie jest nowa i to sami. A więc jutro luzuje pasek wielo klinowy i podzielę się odczuciami ;-) ---------- Post dopisany at 21:34 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ---------- I bym zapomniał robiłeś ostatnio coś w samochodzie?
Czaro_22 Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Dodaj gazu i zacznij skręcać koła jak dźwięk będzie się nasilał przy skręcaniu kół to już wiesz że to pompa wspomagania.. przerabiałem to już, dźwięk na filmie jest taki sam jak u mnie był przy kończącej się pompie. Ew krótkoterminowe rozwiązanie zamiana płynu do wspomagania
ElCata Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Opublikowano 25 Lipca 2013 Panowie, więc tak, zmieniłem płyn wspomagania, w czasie wymiany pozwoliłem sobie zapalić samochód na pustym zbiorniku, wycie ustało, silnik normalnie pracował, po zalaniu oryginalnego płynu do audi usterka wróciła do pierwotnego stanu, po zdjęciu paska wycie również ustaje. Zastanawiam się czy te wycie nie dochodzi z maglownicy, ponieważ poprzedni właściciel zaręczał że zakładał drugą pompę tyle że używkę.
misiek547 Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Pompa do wymiany Wysłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2
Kejsi Opublikowano 27 Lipca 2013 Opublikowano 27 Lipca 2013 Dokładnie mam to samo po zdjęciu paska :-\
Rekomendowane odpowiedzi