Labiel Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Kolega przecież pisał że wyczyścił już smoka. Pyta na ile to starczy. Moim zdaniem jeśli czyściłeś miskę olejową, nie było większego syfu w oleju to przy jeździe na dobrym oleju raczej nie musisz się o nic martwić.
Frimuś Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Kolega przecież pisał że wyczyścił już smoka. Pyta na ile to starczy. Moim zdaniem jeśli czyściłeś miskę olejową, nie było większego syfu w oleju to przy jeździe na dobrym oleju raczej nie musisz się o nic martwić. oj faktycznie.
Labiel Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 "większego syfu w oleju" - miało być oczywiście większego syfu w silniku
j4s2c2vr Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Nie panowie nie zrozumieliscie... Juz smok oczyszczony i micha i wsio... Na przyszlosc pytam przed kolejnymi wymianami oleju syfu az tak wielkiego nie bylo. Olej leje shell helix 5w40. Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka
Frimuś Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Nie panowie nie zrozumieliscie... Juz smok oczyszczony i micha i wsio... Na przyszlosc pytam przed kolejnymi wymianami oleju syfu az tak wielkiego nie bylo. Olej leje shell helix 5w40.Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka Nie no jak masz smok wyczyszczony oraz swieza oliwe to masz juz luz. Ja osobiscie profilaktycznie wymienil bym olej po 1000km ot tak tylko i git
winoxxx Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Miałem ten sam problem, mam Audi A4 B5 AEB 1.8 T z 97 roku. co chwilę pikalo i wyskakiwala kontrolka oleju a także klekotanie jak diesel. Zastosowałem płukanie silnika, użyłem Liqui Moly i zalałem Motulem X-Cess 8100 syntetyk. Stary olej był czarny jak smoła i glutowaty. Do tej pory po wymianie silnik pracuje cicho i ładnie, nie wyświetla się już kontrolka, nie ma wycieków i ubytku w oleju.
leito Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Miałem ten sam problem, mam Audi A4 B5 AEB 1.8 T z 97 roku. co chwilę pikalo i wyskakiwala kontrolka oleju a także klekotanie jak diesel. Zastosowałem płukanie silnika, użyłem Liqui Moly i zalałem Motulem X-Cess 8100 syntetyk. Stary olej był czarny jak smoła i glutowaty. Do tej pory po wymianie silnik pracuje cicho i ładnie, nie wyświetla się już kontrolka, nie ma wycieków i ubytku w oleju. Pytanie, na jak długo problem zniknie. U mnie kontrolka mrugnęła jak zrobiłem na oleju ponad 6 tys km. Wszystko przez to, że w tym silniku olej ma ciężkie warunki pracy i szybko ulega starzeniu. Starzenie wiąże się ze zmniejszeniem lepkości w wysokich temperaturach. Następstwem tego jest spadek ciśnienia w układzie smarowania. Sam mam podobny problem jak poprzednicy i myślałem na początek o maszynowym czyszczeniu układu smarowania.
Rekomendowane odpowiedzi