Skocz do zawartości
IGNOROWANY

okręcone pasy - jak zamocować

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam skręcone pasy o 1 obrót i zastanawiam się czy mam źle zamocowany bęben z napinaczem na słupku, czy źle przykręcony drugi koniec pasa (pas pod tapicerką słupka nie jest okręcony -tylko któryś koniec mam źle przykręcony do karoserii).

Poproszę by ktoś sprawdził lub się wypowiedział, co jest u mnie okręcone, bo wydaje mi się, że koniec pasa w podłodze z wygiętą blachą (w kierunku fotela kierowcy) jest prawidłowo zamocowany.

Wnioskuję, że bęben okręcony - ale z drugiej strony pas z niego rozwija się wzdłuż karoserii od zewnętrznej strony auta. Czy tak ma być? A może pas z bębna ma się rozwijać od w słupku od strony tapicerki (od strony wnętrza auta)?

poniżej zdjęcia jak to jest u mnie.

1.widok od tylnej kanapy (pas kierowcy):

200720132473.jpg

2. widok z góry słupka kierowcy:

200720132474.jpg

Opublikowano

z tego co mi się wydaje to bembna jak to nazwałes odwrotnie nie przykręcisz. Może ktoś u góry odkręcał. Trzeba by zdjąc obudowę słupka i zobaczyc jak to wygląda bo tam z za winkla to nie wiele widać.

Opublikowano
z tego co mi się wydaje to bembna jak to nazwałes odwrotnie nie przykręcisz. Może ktoś u góry odkręcał. Trzeba by zdjąc obudowę słupka i zobaczyc jak to wygląda bo tam z za winkla to nie wiele widać.

Tak jak pisałem:

1. pas nie jest okręcony pod słupkiem - sprawdzałem ładnie prosto idzie i dopiero po wyjściu z tapicerki okręca. Zdjęcia już nie robiłem bo nic nie wniesie.

2. właśnie słupek karoserii wygląda tak jakby bęben mógł być okręcony - ale nie chcę okręcać, jeśli aktualna pozycja jest poprawna.

Patrzyłem dziś w serwisie ale rysunki tam mało szczegółowe mają, że nic nie wynika - co mam źle.

Opublikowano

Aha. No bemben o ile mnie pamięć nie myli to jak zdejmowałem u siebie osłony to miałem tak jak u Ciebie wiec to chyba nie to. No ale może jeszcze ktoś bardziej w temacie się jeszcze wypowie.

Opublikowano

znalazłem parę tematów o okręconych pasach w B5. Czy one tak wychodziły z fabryki? Może kiedyś były inne tendencje co do sposobu układania się pasów na obojczykach?

Możecie sprawdzić jak jest w Waszych A4 i odpisać z dodaniem jak to model A4?