adi2255 Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 Panowie od bardzo dawna mam problem, otóż raz na jakiś czas (czasami częściej czasami rzadziej) rozkodowuje mi się pilot od centralnego zamka. Raz przy zamykaniu raz przy otwieraniu bez różnicy. Muszę wsiąśc zamknąć drzwi włączyć i wyłączyć zapłon i nacisnąć otwieranie i wtedy działa ok. Niby nie jest to ciężkie ale czsami już denerwuje. Pilot oryginalny, baterie nowe. Co go może rozkodowywać??
steve69 Opublikowano 22 Lipca 2013 Opublikowano 22 Lipca 2013 Być może "zdycha" już pilot - nie trzyma częstotliwości i stąd potrzeba ponownego "strojenia" co jakiś czas . Nic nie jest wieczne. Masz tylko ten jeden kluczyk/pilot ? Jeśli masz drugi, to zacznij go używać i poobserwuj, czy też się rozkodowuje. Jeśli z tym drugim nie bedzie takiego problemu, to sprawa bedzie jasna. -- Pozdrawiam. Sławek
krzem Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Panowie, Ktoś rozwiązał powyższy problem? U mnie pilot działa przez kilka dni (2-3) potem samoczynnie się rozkodowuję, po wejściu do auta odpaleniu go pilot z powrotem zaczyna działać aż do kolejnej awarii ? baterie mam wymienione na nowe i ogólnie na obydwu kluczykach mam ten sam przypadek .
Slawek Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Panowie,Ktoś rozwiązał powyższy problem? U mnie pilot działa przez kilka dni (2-3) potem samoczynnie się rozkodowuję, po wejściu do auta odpaleniu go pilot z powrotem zaczyna działać aż do kolejnej awarii ? baterie mam wymienione na nowe i ogólnie na obydwu kluczykach mam ten sam przypadek . Trzeba by podmienić MK, zakodować piloty i sprawdzić działanie. Możliwe właśnie że moduł coś bzikuje, sprawdź czy są w nim jakieś błędy (choć nie koniecznie muszą być). Tyle że jak nie miałbyś skąd wziąć MK na podmiankę to ciężko będzie zdiagnozować.
hornet Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Nie upadł przypadkiem, nie był zalany ?
krzem Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 upadł raczej nie zalany na pewno nie był. Może to dziwne pytanie ale co to MK ?
steve69 Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 MK = Moduł Komfortu Znajduje się pod dywanikiem pod fotelem kierowcy. -- Pozdrawiam. Sławek
Kazik123 Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 na początek sprawdź czy MK jest suchy, bo tam czasami woda z podszybia leci, gdzieś czytałem że koleś miał cyrki z pilotem a później wszystko padło bo MK był już pod wodą
Rekomendowane odpowiedzi