Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFB] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Bardzo proszę o rzut okiem na logi autka - robione były przy dość wysokiej temperaturze zewnętrznej (32 st).

DYNAMICZNE:

8fb4ae7f7b146d7bm.jpg

STATYCZNE:

09ad2ecc2399023fm.jpg

BASIC SETTINGS:

44e068969f0918a5m.jpg

Opublikowano

Przeplywka kuleje,reszta OK.Kat wtrysku masz 1,norma to 0-4,czyli tez ok.

Opublikowano

hahaha....niezly bajer......myslalam ,ze Slawek w drodze do Rzeszowa jest....a tu jego post na forum :decayed::polew:

Takiego numeru jeszcze nie widziałem :shocked:

Lukaszu dziekuje :notworthy:

Opublikowano

Przeplywka kuleje,reszta OK.Kat wtrysku masz 1,norma to 0-4,czyli tez ok.

To samo Sławkowi powiedziałem jak robiliśmy logi.

Ma wymienić w tygodniu filtry oraz przy okazji przepłukać przepływkę odpowiednim środkiem i wtedy zobaczymy czy się poprawi.

Lukaszu dziekuje :notworthy:

Bardzo proszę :good:

Opublikowano

przeplywomierz nisko mierzy ale jeszcze nie obcina gnoju ... [wymiana filtra powietrza powinna pomoc] choc z drugiej strony moze zaczyna sie powolny zgon lmm ... niestety w tych modelach [AFB/AKN] przeplywomierze maja dosyc krotka zywotnosc ...

p.s psiknal bym WD40 na sztange ...

Opublikowano

przeplywomierz nisko mierzy ale jeszcze nie obcina gnoju ... [wymiana filtra powietrza powinna pomoc] choc z drugiej strony moze zaczyna sie powolny zgon lmm ... niestety w tych modelach [AFB/AKN] przeplywomierze maja dosyc krotka zywotnosc ...

Porównywałem wartości do innego AFB/AKN i na pewno trzeba spróbować przeczyścić LMM, a jak nie to wymiana.

Autko ma przelatane prawie 200 tyś.

Dałem Sławkowi namiar na środek do czyszczenia LMM i w tym tygodniu przeczyści.

Chyba, że Sławek jak będziesz następnym razem w Warszawie, to zrobimy tak, że przyjedziesz, zalogujemy mu LMM, przeczyścimy i zalogujemy po czyszczeniu. Będziemy wtedy widzieli od razu czy jest różnica. Co Ty na to ?

p.s psiknal bym WD40 na sztange ...

W sumie czemu nie - profilaktycznie zawsze można :good:

Opublikowano

Co to jest LMM? :)

Opublikowano

Co to jest LMM? :)

przeplywomierz ....

Opublikowano

Wymienilem dzisiaj olej oraz filtry i mam wrazenie, że jakos lepiej sie auto zbiera :mysli: Czy wymiana filtrów mogła miec na to wpływ czy mi sie tylko zdaje :mysli:

Opublikowano

Wymienilem dzisiaj olej oraz filtry i mam wrazenie, że jakos lepiej sie auto zbiera :mysli: Czy wymiana filtrów mogła miec na to wpływ czy mi sie tylko zdaje :mysli:

Wymiana filtra powietrza ma wpływ na działanie LMM.

Tutaj są logi przepływki AKN: wygląda lepiej niż u Ciebie, ale spoko, przeczyścimy i wtedy zobaczymy co dalej.

Na razie dobrze, że wymieniłeś filtr powietrza.

Opublikowano

im bardziej czysty filtr popwietrza tym lepszy przeplyw tego powietrza ... a to pozwala na lepszy pomiar masy powietrza przez lmm .... :wink4: