Armi Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 W sumie jeszcze Q nie dane było mi sprawdzić ale już czuje, że w tym roku nie będę aż tak narzekać, że zima i snieg:decayed: ---------- Post dopisany at 15:46 ---------- Poprzedni post napisany at 15:40 ---------- a pitolicie z tymi cenami, za 20koła idzie kupic, tak samo jak 5 lat temu jak B5 tyle kosztowało:whistling: to auto ma 10lat i kosztuje tyle samo co kiedys B5 10letnie, rynek swoje ceny narzuca, ktos chce przepłacać niech przepłaca:whistling: Oj Kowi, Kowi - gdyby dobre B6 z Q kosztowało 20k to nikt by B5 nie jeździł. Zresztą zaczniesz się rozglądać i jeździć oglądać to zrozumiesz o czym mówię 30 koła to przesada ale 20 to śmiech, chyba że szukasz 2.5TDI.
east-import Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 W sumie jeszcze Q nie dane było mi sprawdzić ale już czuje, że w tym roku nie będę aż tak narzekać, że zima i snieg:decayed:---------- Post dopisany at 15:46 ---------- Poprzedni post napisany at 15:40 ---------- Zresztą zaczniesz się rozglądać i jeździć oglądać to zrozumiesz o czym mówię 30 koła to przesada ale 20 to śmiech, chyba że szukasz 2.5TDI. 2.5 V6 Jest dobrym silnikiem. Więc bez przesady Ja swojej za 20tysi bym nie oddał
ryba85 Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 jak sobie policzysz spalanie dla 55l baku i dystansu 1600km to srednie masz 3,4l a nie 8,3:naughty: a przy takim średnim co piszesz to robisz max 650-700km takze cosnie teges:jerk: a kolega nie ma czasem lpg?bo jesli tak to na 2 zbiornikach tyle zrobi.
Kowi87 Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 armi ale ty szukałes najbogatszej mozliwe opcji, a jak byś golasy ogladal to byś znalazł, tylko fakt ze jak sie szuka to nie ma, a jak sie niewie co kupic to nie ma tego problemu, Q sie znajdzie bardzo szybko
PARAF Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 Jedyna chu*nia w Quattro to, ze nie zaleca sie zakladania roznych rozmiarow kol na osiach przod/tyl. Podobnie z dystansami. Wszystkie kola musza byc jednakowe i jednakowo osadzone. Czasami tez ciezko trafic na magika, ktory dobrze ustawi zbierznosc w czteronapedowym. :banghead: ... wysłane z WC za pomocą szczotki do kibla ...
roman_tyk Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 jak smieszne... ja notorycznie osiagam wynik 8.2-8.5 w trasie, przy czym pierwsze 60km robie z predkosciami 160-180km/h potem 90-100 przez reszte trasy (200km). 1.8T musi być sprawne zeby palilo mało oraz "zapierdalalo"
Tabasko Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 moje 1.8 T Q przy spokojnej jeździe pali mi 8l Pb, Ale takie normalne spalanie z przedziału różnych prędkości to ok 10l +.
Kowi87 Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 Jedyna chu*nia w Quattro to, ze nie zaleca sie zakladania roznych rozmiarow kol na osiach przod/tyl.Podobnie z dystansami. Wszystkie kola musza byc jednakowe i jednakowo osadzone. Czasami tez ciezko trafic na magika, ktory dobrze ustawi zbierznosc w czteronapedowym. :banghead: ... wysłane z WC za pomocą szczotki do kibla ... oj paraf paraf głupoty wygadujesz mozna mieć rózne rozmiary (szerokosć felgi + szerokosc opony) tylko musi sie procentowo zgadzać obwód koła, jakis tam odchył tez moze być, to samo starcie opony 4-5mm nie robi wrazenia, to samo inne opony na osiach, aby tylko były tej samej wysokosci. Dystanse... Nie maja wpływu na naped totalnie, mozesz mieć róznice 20mm spokojnie na osiach, sam mam 15mm drugi sezon ---------- Post dopisany at 21:54 ---------- Poprzedni post napisany at 21:49 ---------- jak smieszne... ja notorycznie osiagam wynik 8.2-8.5 w trasie, przy czym pierwsze 60km robie z predkosciami 160-180km/h potem 90-100 przez reszte trasy (200km). 1.8T musi być sprawne zeby palilo mało oraz "zapierdalalo" dobra ale teraz wróc do tego do czego sie przyczepiłem 1600km ze średnia 8,3l:kox: w średnie wierze bo czemu nie ale 80% jazdy by mieć takie spalanie to jazda przepisowa
Dev Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 Jednakowe kola musza byc dlatego aby EDS nie swirowal i nie palil klockow i tarcz Auto ma trzy mechanizmy roznicowe wiec nie ma strachu Dystanse nie maja z tym nic wsopolnego
Mario Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 to jaki ty masz bak, skoro dizle robiąc 5l na sto nie osiagaja 1300km na baku na trasie, juz nie przesadzaj bo to az śmieszne jest 1600km ze średnim 8,3:polew::polew::polew: Musisz dorosnąć żeby pewne rzeczy rozumieć... Samochód jest w stanie przejechać odcinek od A do B zadowalając się określoną konsumpcją, a to czy ktoś w międzyczasie tankuje jest sprawą drugorzędną... O ile pewne rzeczy zdają się być poza dyskusją, to na pewno nie jest tym tok Twojego rozumowania... Teraz postaram się powiedzieć to w języku dla Ciebie zrozumiałym... Zaryzykuję, pomimo tego, że pewien szczególny ton na tym forum teoretycznie jest zabroniony, ale wszyscy kładą na to laskę W swojej zajebistości, popartej opłaconą składką i wykurwiście podkręconym licznikiem postów (domyślam się o podobnie niedorzecznej treści), zapragnąłeś zabłysnąć swoim (wątpliwym co się okazało) tokiem rozumowania... Cóż... wyszło jak wyszło... Osoby rozwinięte umysłowo zapierdalają na dwóch nogach, pną się na szczeblach ewolucji... a szanowny kolega dalej obściskuje się z gałęzią...
Kowi87 Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 widzisz siedzisz od 2008r na forum i nie wiesz że można mieć moderacje pewnych wątków, to odnośnie mojej zajebistej liczby postów jak wiesz o czym pisze to przemilczysz ten temat, jak nie to doinformuj sie dlaczego mam tyle wpisów tak błyskotliwych że nie raz z nich skorzystasz... a odnosnie reszty nie wyczułes ironii, ale zajebostosc twoja jest na tyle wielka ze krawat przesłania Ci oczy, jesli nie jażysz metafory zajrzyj na battalion pod hasło krawaty:decayed: szerokosci
swiezak84 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 niestety Kowi ale Mario ma rację byc moze jak dorosniesz to zrozumiesz dlaczego twoje posty sa jakies takie zupelnie bezsensowne, nieśmieszne i troche wrecz prostackie. mialem tego nie pisac bo przeciez jestes KLUBOWICZ a to samo przez sie oznacza wyzszosc nad innymi ale skoro juz ktos to poruszyl to czemu nie. a wracajac do tematu, to teraz sobie zakupilem a3 quattro. co prawda to nie jest juz torsen tylko haldex, ale zobacze w zime jak to się ma do ośki w a4
Kowi87 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Mi sie zdawało zawsze że licząc srednie, bierze sie pod uwage ilosć paliwa(ilosc km zrobione po pelnym tankowaniu - najbardziej miarodajne), a o tym nie wspomniał, dlatego sie czepiłem:whistling: wiec załozyłem ze 1600 robi na baku(co jest nie możliwe dla tej jednostki napędowej), czy to takie trudne do zrozumienia? to jak powiedzieć mam przebieg 350 i srednie 6l, ale jak miałem 200 to miałem 7l:grin:
swiezak84 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 na zdrowy rozum... przy srednim spalaniu 8.3 i przejechanych 1600km wychodzi 133l paliwa. naprawde nie trzeba byc geniuszem zeby to wyliczyc i dojsc do wniosku ze to nie jest jeden bak koniec
Kowi87 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 na zdrowy rozum... przy srednim spalaniu 8.3 i przejechanych 1600km wychodzi 133l paliwa. naprawde nie trzeba byc geniuszem zeby to wyliczyc i dojsc do wniosku ze to nie jest jeden bak koniec wiesz różne rzeczy tu zdążyłem przeczytać nt. spalania:wink: koniec takze dogadaliśmy sie:wink:
Rekomendowane odpowiedzi