enczu Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Cześć wszystkim, mam pytanko odnośnie oklejenia dekorów. Posiadam takie dekory: Mają one takie niby dziurki, polecicie jakąś folie żeby po prostu było gładko i nie były one widoczne? Chodzi mi o to dokładniej, żeby było wszystko zakryte jak trzeba
Fenrir Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Będzie ok. To standardowe dekory więc większość okleja właśnie takie. Jedyne na co musisz uważać to żeby dobrze nagrzać i naciągnąć folię na rogach bo poodłazi. Ogólnie to ja nadal polecam czarny carbon połysk, zrobiłem zdjęcia jak to u mnie z grubsza wygląda (sory za syf ):
dliwski Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Ciekawe jak wyglądałby przedni panel w czarnym połysku :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kowi87 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Ciekawe jak wyglądałby przedni panel w czarnym połysku :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
dliwski Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Przekonałeś mnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk jadę z tematem Edytowane 27 Lutego 2016 przez dliwski
fifek-1985 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Będzie ok. To standardowe dekory więc większość okleja właśnie takie. Jedyne na co musisz uważać to żeby dobrze nagrzać i naciągnąć folię na rogach bo poodłazi. Ogólnie to ja nadal polecam czarny carbon połysk, zrobiłem zdjęcia jak to u mnie z grubsza wygląda (sory za syf ): Folie docinałęś równo po krawędziach czy zawijałeś do wewnątrz listwy? Ja już z pół roku zabieram się do skończenia dekorów ale brak weny i czasu. Bardzo fajnie to wygląda.
Fenrir Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Koniecznie musisz zostawić nadmiar i naciągnąć do środka bo inaczej poodłazi. Ja sam poprawiałem dekory drzwi bo robiłem to suszarką i nie rozgrzałem folii mocno przy naciąganiu i mi się porobiły fałdki trochę. Ale ogólnie trzyma się dobrze, folia z 3M. Koszt folii to ok. 100zł, przydaje się opalarka i rękawiczki bo parzy w ręce i nie ma jak chwycić. Edytowane 28 Lutego 2016 przez Fenrir
Toskańczyk Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Tak siedzę sobie w niedzielne południe, córa śpi, żona lata po sklepach więc mózg pracuje i tak się zastanawiam czy ktoś kiedyś próbował kleić taką folię na nierównej powierzchni jak np. schowek pasażera, mam trochę porysowany i chciałbym go odświerzyć
Kowi87 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Tak siedzę sobie w niedzielne południe, córa śpi, żona lata po sklepach więc mózg pracuje i tak się zastanawiam czy ktoś kiedyś próbował kleić taką folię na nierównej powierzchni jak np. schowek pasażera, mam trochę porysowany i chciałbym go odświerzyć lepiej wykorzystasz czas szukajac na alegro/olx uzywki w dobrym stanie, oklejony schowek w relacji z resztą plastików będzie wyglądał tandetnie
Fenrir Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Schowek oklejony folią nie będzie pasować do niczego. Jeśli chcesz go odnowić to kup lakier do plastików i maluj. Koszt nieduży a może wyjść dobrze, w ostateczności kupisz drugi a lakierem możesz pomalować np. rączki drzwi
KUBAS2012 Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Witam Nie chcę zakładać nowego tematu Czy bawi się ktoś w VT ? Jestem ciekaw jakby mój avant wyglądał w oklejeniu Podobnie jak to : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/283976-siemianowy-golfik-gti/page-22 Tylko że sam osobiście wolał bym aby oklejony był przód i tył...
piottrrek Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Witam. Trochę odgrzeję kotleta. Czy ktoś próbował oklejać folią te rączki w drzwiach gdzie są przyciski od szyb i pokrętło lusterek ? Wygląda na dość skomplikowane do oklejenia, ale mnie kusi, bo mam czarną karbonową folią wyklejoną wnękę pod popielniczką i te rączki z obu stron idealnie by pasowały do kompletu. Tym bardziej, że są już trochę wytarte ;/ Może ktoś kto próbował ma jakieś zdjęcia ? Ewentualnie może macie jakąś alternatywę dla tych rączek ? Widziałem, że ktoś czymś to spryskiwał. Polecacie taki zabieg? Nie wyciera się ? Z góry dziękuję !
dliwski Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Jak mocno rozgrzejesz folię termoplastyczną to dasz radę :-)
piottrrek Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Myślisz, że nie będzie nic z czasem się odrywać pod przyciskami szyb ?
dliwski Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Nie wycinaj folii na krawędziach tylko zawiń mocno do wewnątrz i wtedy nic nie powinno się oderwać.
piottrrek Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 A wiesz może czy bez zdejmowania boczków dam radę te rączki odkręcić?
dliwski Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Z tego co wiem trzeba zdjąć boczki, ale to chwila roboty :-)
piottrrek Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Dzięki za pomoc, w tygodniu się do tego zabiorę. Mam nadzieję, że się uda
dliwski Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Jak będziesz oklejał w miejscu otworów to natnij folie tak po przekątnej do rogów otworu to wtedy folia ładnie wejdzie do wewnątrz "na zakładkę" ;-)
piottrrek Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Mówisz o otworach tam gdzie przyciski i sterowanie lusterkami ?
Rekomendowane odpowiedzi