VicVega Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Koledzy, niedawno regenerowałem swojego tipa. Słyszałem od kolegów z forum, że regenerowane sprzęgło lubi się wysypać wcześniej niż powinno i skrzynia, prędzej czy później i tak zacznie generować duże koszty. Tak sobie teraz pomyślałem żeby może sprzedać swoją zregenerowaną skrzynię, za dobre pieniądze mam nadzieję (skoro jest zregenerowana, z papierami i gwarancją) i założyć jednak jakiegoś 6-biegowego manuala. Wiem, że to sporo zachodu, ale może jednak warto, bo samochodu nie będę raczej sprzedawał przez dłuższy czas. W związku z tym mam pytanie: 1. Jakie konkretnie skrzynie manualne powinienem rozważać do mojego motoru (AKE czyli 2,5tdi 180KM) i napędu quattro? Czy w grę wchodzi tylko to, co fabrycznie było montowane czy mogę rozglądać się za jakąś inną? Znalazłem coś takiego np: SKRZYNIA AUDI A4 B6 B7 2.5TDI manual 6 biegów HEN (3434660266) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Z góry dziękuję i pozdrawiam!
aras837 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Kolego masz tipa a nie multi i jak go zregenerujesz to skrzynia wytrzyma kolejne 200 tys km.
VicVega Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Ale nie chodzi mi tutaj o sens całej operacji. Czytałem już sporo na ten temat i wiem mniej więcej jakie to koszty, jakie są plusy i minusy. Czy chcę to zrobić czy nie, jeszcze nie wiem, ale decyzję podejmę sam. Wątek założyłem tylko po to żeby dowiedzieć się od Was, jakie skrzynie mogę w ogóle brać pod uwagę.
Rekomendowane odpowiedzi