Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podsufitka, plastiki, lampki a`la S4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zauważyłem, że bardzo chętnie kupowana jest podsufitka + dodatki z S4`ki w kolorze ciemnym szarym (bo o czarnym trudno tu mówić). Kiedys oglądałem znany zapewne wszystkim program "Wheeler Dealers" aka po polsku "Fani czterech kółek" (ku...a kto wymyśla te tytułu ? WTF <cool>, gdzie jak zwykle Ed "Chińczyk" - tu pozdrawiamy Edwarda bo bardzo lubię tego wielkoluda zmienił kolor szarej półki bagażnika (bodajże Peugeota 205 GTI - albo się mylę, może to był Golf GTI, heheheh - what ever) na czarny przy pomocy ........ ta da .... czarnego spray-farby.

Drodzy koledzy, przecież każdy może mieć podsufitkę z S4`eczki. Wsytarczy 24 zł (około). Zarzuciłem pomysł, kto będzie pierwszy - ja narazie nie mam czau :D

Pozdrawiam

Opublikowano

jak bym miał drugą podsufitkę w zapasie to bym się może na to skusił i spróbował tego:D

BTW

to był biały Peugeot 205 GTI :>

Opublikowano

Też boje się zaryzykować :D jak ktoś przetestuje może wstawić foto :D

Opublikowano

a stoi w garażu stara podsufitka z "baldachimem" z brachola a4, zapytam i jak okaże się że śmietnik to ją prysnę czarnym matem :naughty: no a potem... i tak śmietnik lub co gorsze spalenie na stosie :grin:

Foto oczywiście wrzucę, ale to dopiero ok południa.

Opublikowano

No jakby to wypalilo to byloby git, jestem ciekaw jak by to wygladalo, jak wyjdzie to zrobie to jeszcze w tym tygodniu ;p Marcin jak ogarniesz odrazu wrzucaj foty ;p

Opublikowano

Nie miałem czarnego matu pod ręką więc prysnąłem czerwienią :decayed:

Materiał trochę wpija, więc trochę farby potrzeba. Koniecznie trzeba by było przed malowaniem użyć golarki do zmechaceń po później brzydko takie sklejone kulki wyglądają. Po wyschnięciu sufit jest sztywny i szorstki, nie jestem pewien czy farba nie ma wpływu na klej bo materiał z tej akurat podsufitki niemal sam odchodzi :kwasny:

Podsumowując, u siebie tego nigdy nie zrobię (m.in jasne wnętrze:decayed:) ale jak ktoś ma czas i chęci by wyciągać sufit to można pryskać choć jak podsufitka będzie na zewnątrz to lepiej ją chyba obić na nowo innym, ciekawszym materiałem.

A jak by ktoś chciał to można spokojnie malować plastikowe osłony słupków, brat je malował właśnie matem i nieźle to wyglądało (białe zostały tylko przednie słupki które są pokryte materiałem), oczywiście komplet czarnych plastików,rączek można kupić ori ..

A tu kilka fot (wiem że nie pomalowane równomiernie ale to tylko eksperyment, a i lakiernikiem nie jestem i ręka już nie ta :grin:), jak dopadnę czarną farbę to jeszcze najwyżej prysnę, choć niczym poza kolorem się to nie będzie różnić.

DSC04180_zps188f79e7.jpg - dolna połowa to cień oczywiście :decayed:

DSC04181_zps5e8375f5.jpg

DSC04184_zpsb6ee5779.jpg - z lewej świeżo malowane a z prawej jak już trochę wsiąkło

DSC04183_zpse5c70ea5.jpg - koniecznie machina do zmechaceń, no chyba że tak się komuś podoba

Opublikowano

kolego wiem ze prosze o zbyt wiele, ale jak dasz rade to zrob kawalek chociaz tak jakby to mialo byc na gotowo: (wygolone), farba kolor odpowiedni no i sprawdzenie czy tam nic nie niszczy wlasnie kleju zeby nie zaczelo odstawac czy cos. A masz moze fotki jak wyszlo z tymi slupkami na czarny mat i czym dokladnie nyly malowane ? Ogolnie dzieki za test ;p

Opublikowano

do plastikow polecam zwykły czarny mat , kupiłem lakier strukturalny do plastików boola i shit jakich mało , wszystko popękało i odłaziło:thumbdown:

Opublikowano

jak pomalujecie materiał sprayem to będą conajmniej dwa minusy. nie wspomnę ze dość ciężko pomalować żeby wyszło jednolicie, bo farba wsiąka

będzie dość nie miły w dotyku i będzie widać każde dotknięcie zarysowanie które będzie można usunąć tylko zamalowując.

wiem bo jakieś dwa lata temu próbowałem tak zrobić czarny sufit.

plastiki, słoneczka, można śmiało malować.

tkaniny nie.

Opublikowano

A tak czysto teoretycznie, jak by potraktować to zwykłym barwnikiem do tkanin, rozpylając z jakiegoś atomizera,czy jak to sie tam zwie:kox:(takiego psikacza pompowanego)?

Opublikowano

a moze ktos moglby doradzic jakas konkretna farbe do tych plastikow, jakas winylowa ? no i kolor bo w sumie te slupki takie idealnie czarne normalnie nie sa, a fajnie zeby wyszlo jak najblizej ori s4. ciezki temat

Opublikowano

czarny mat akrylowy

Opublikowano

sprawdzony kolor czy strzelasz ? ;) jaka firma ?

Opublikowano

ja malowałem czarnym matem , wygląda jak ori i jest elo :wink: Jutro sprawdze puszke i napisze

Opublikowano

no to lux:) podaj nazwe i trzeba kupic:)

Opublikowano

Co do materiału to chyba grubszy, najlepiej z jakąś pianką i klej w śpraju

Ja ostatnio znalazłem fajny materiał (pikowany w romby) w sklepie z pasmanterią. Ciekaw jestem czy był by dobry na taką podsufitkę

Opublikowano

Własnie też nad nim myśle ale nie jestem do konca przekonany...

Opublikowano

Daj znać jak coś wymyślisz. Jeszcze pozostaje problem z tym cienkim kawałkiem materiału koło uszczelek...

Opublikowano

A może lepiej obić jakimś czarnym materiałem?

Z uszczelkami raczej się nic nie poradzi.

Opublikowano

Panowie, a powiedzcie mi jak zdjąć podsufitkę przy szyberdachu bo tam mi trzyma a nie chciał bym urwać :D