Mithrindil Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Cześć, Tydzień po wymianie żarników na nowe jedno światło przestało świecić. Diagnoza elektryka - uszkodzona przetwornica, trzeba wymienić. Polecał mi kupno nowej przetwornicy Valeo z roczną gwarancją. Moje pytanie: jaką kupić? Gdzie kupić żeby nie przepłacić? Lepiej nowy zamiennik czy używaną ori Audi?
Fido Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Ja na twoim miejscu naprawiłbym uszkodzoną bo używka nie wiadomo jak się trafi.Może pochodzić albo zaraz paść. Koszt naprawy wyniósł mnie ok.100 zł. ****XENONY PRZETWORNICE PROFESJONALNA NAPRAWA**** (3450230669) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jak rozejrzysz się po tym dziale to znajdziesz temacik z wyrezaniem miejsca na inne,lepsze i mniej awaryjne przetwornice.
Mithrindil Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Ok dzięki za odpowiedź - a teraz pytanie laika: druga przetwornica póki co działa - można bezproblemowo wymienić jedną na inną a drugą póki co zostawić starą? Domyślam się że do przetwornicy idzie jakiś sygnał sterujący więc teoretycznie nie powinno być problemu. Czyli chce wyrezać jedną przetwornicę na tę mniej awaryjną a drugą zostawić starą - można tak?
Fido Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Tego nie wiem. Może ktoś bardziej rozeznany się wypowie. Moim zdaniem nie powinno być żadnych problemów.
Gwerty Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Ok dzięki za odpowiedź - a teraz pytanie laika: druga przetwornica póki co działa - można bezproblemowo wymienić jedną na inną a drugą póki co zostawić starą? Domyślam się że do przetwornicy idzie jakiś sygnał sterujący więc teoretycznie nie powinno być problemu.Czyli chce wyrezać jedną przetwornicę na tę mniej awaryjną a drugą zostawić starą - można tak? masz przetwornice d1s i palniki d1s? mozesz zmieniac przetwornice na jakie chcesz musisz tylko pamietac ze przetwornica d1s pracuje z palnikiem d1s. d2s z d2s. nie możesz np do przetwornicy d2s podpiąć palnik d1s.
Mithrindil Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2013 No rozumiem. Palnik mam D1S i jest nowy (swiecil tydzien) wiec wymiana na D2S sie nie oplaca. @fidotp - masz może link do tego tematu z rezaniem innych przetwornic? Nie mogę go znaleźć a gdzie nie pojadę i mówię że przetwornice Valeo to łapią się za głowy że drogie i się psują więc wymiana na zupełnie inne chyba jest teraz najrozsądniejszym wyjściem.
Fido Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/ori-przetwornica-czym-zastapic-265033/ Chodzi o przetwornice Koito i Denso
sector Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 W moim temacie możesz zobaczyć jak wymienić zamiennik-przetwornice i gdzie ją kupić. http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/b6-awx-czarna-4-tuningu-silnika-sesji-zdjeciowej-avant-sector-rotces-262185/
Rekomendowane odpowiedzi