Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z hamulcem podczas hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem w A4 B5 AJM, zmienuiałem tarcze oraz klocki, nowy płyn hamulcowy, rozebrane i wyczysczone zacioski w srodku, wszystko odpowietrzone tak jak trzeba i mam problem podczas hamowania z predkosci ok powyzej 100km/h gdyż naciskam pedał hamulca trzymam równo a on jakby delikatnie robił się miekki idąc jakby delikatnie w dół po czym jakby ABS się załączył i nagle gwałtownie przyhamuję, momentalnie ostry hamlec się robi, denerwujace to jest, trak samo nie zaleznie czy jade 15km/h czy wiecej i noprmanie rzyhamuje po czym puszcze pedał hamulca i pedał zaczyna drżyć takjby ABS się załączał.

---------- Post dopisany at 17:53 ---------- Poprzedni post napisany at 17:51 ----------

Tak jKbky ABS się uzbrajał, może trzeba pompę hamulcową odpowietrzyć? |JAk myślicie/

Opublikowano

Witam.Czyli masz dalej powietrze,a ono z pompy ABS łatwo nie zejdzie.

Opublikowano
  • Autor

Mowisz ze latwo nie zejdzie? W Vagu czy VCDs-ie podajże jest chyba jakas funkcja odpowietrzania pompy orientuje sie ktos?

Opublikowano

Witam.Tak,jest coś takiego.:read:.

Opublikowano
  • Autor

Mianpwicie opowietrzyllem pompe Vagiem po czym zapalil sie ABS i po przejechaniu ok 5km dopiero zgasl ale problem ten sam nic nie poomoglo. podejrzewam jak zmienialem przegub zewnetrzny to poprostu zalylem delikatnie inny pewnie i przez to sie tak dzieje jak mysliscie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam ten sam problem co ty kolego rozwiązałeś go jakoś. Dodam tylko że u mnie jak wyłączę całkiem ABS przez wyjęcie bezpiecznika hamulce działają normalnie i nie wciąga mi pedału hamulcowego więc mechanicznie powinno być ok to raczej coś z elektryką.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Koledzy, temat dalej aktywny, proszę o pomoc gdyż za tydzień jadę na urlop i niestety będę miał tylko pare dni zeby to ogarnąć.

Dodam, że oststnio po przejechaniu ok 1300km jak zaczal padac descz podczas hamowania pedal był bardzo twardy i jakby hamowala jedna strona bo strasznie ciagla na prawo przy hamowaniu ale tak sie dzialo przez ok 15 min i wiecej sie nie powtorzylo. Od czego mam zaczac? Czujniki wyczyszczone, lecz nie zmierzone, nowy plyn, nowe tarcze i klocki przod, tylne zaciski wyczysczone , prawy przegub zmieniony. Po zrobieniu tych hamulcow pojawil sie ten problem z nimi, a wcsesniej w zimie swiecil abs ale to byl blad od czyjnika. Pomózcie co to moze byc.

Opublikowano

Mam to samo, dev, pomożesz coś? Wkurza okropnie, u taty w b6 hamulce są żyleta w porównaniu z moimi, abs się załącza, pedał dziwny gumowaty, co z tym zrobić?

Opublikowano

A czy zauwarzyliscie czy jak puszczacie pedał hamulca to światła przygasaja.

Opublikowano

Kurcze może to problem z masą? Jak mnie to denerwuje mecze się z tym i szukam cały czas.

Opublikowano
Mam to samo, dev, pomożesz coś? Wkurza okropnie, u taty w b6 hamulce są żyleta w porównaniu z moimi, abs się załącza, pedał dziwny gumowaty, co z tym zrobić?

masz tam u siebie ESP ? jak tak to trzeba najpierw odpowietrzyc blok ABS a potem tylne zaciski

Opublikowano

Tak mam ESP już odpowietrzałem. Wystarczy raz czy lepiej zrobic to kilka razy?

Opublikowano
  • Autor

Ja też mam ESP, i za każdym razem jak auto jest nawet w małym ruchu, jak puszcze pedał to słychać taki glos jak uzbrajania sie ABS-u i również światła za każdym razem przygasają./

Opublikowano
Tak mam ESP już odpowietrzałem. Wystarczy raz czy lepiej zrobic to kilka razy?

a tył jak odpowietrzałeś ?

Opublikowano

Tak jak zawsze jak uczyli w samochodówce zaczynajac od tylniego prawego a pompę vag-em.

Opublikowano

odpowietrz tylne zaciski w rekach nie na jarzmach

Opublikowano

Jutro sprobuje i dam znać a pompe tez jeszcze odpowietrzać czy dać jej spokój?

Opublikowano

dawaj raz jeszcze i wszystkie zaciski po kolei