Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie odpala po wymianie mechanizmu wycieraczek...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[b5 2000 1.8 benzyna] (nie wiem jak sprawdzić jaki mam silnik)

Witam szanownych kolegów i koleżanki, wiem że tytuł może brzmieć śmiesznie ale mam poważny problem. Otóż wczoraj wymieniałem mechanizm wycieraczek, stare się zatarły. Żeby wydostać stary mechanizm i wmontować nowy musiałem poluzować skrzynkę komputera i lekko go podważyć, przez co mogłem naruszyć ktorąś z wtyczek pod nim. No i faktycznie po zmontowaniu wszystkiego do kupy i próbie nowych wycieraczek FIS zapiszczał i pojawiła się ikona oleju z napisem SENSOR. Rozmontowałem więc całość od nowa kląć po łacinie i znalazłem jedną wypiętą wtyczkę pod komputerkiem (bodaj czerwoną). Po podłączeniu jej i dociśnięciu wszystkich zmontowałem wszystko do kupy i zrobiłem próbę wycieraczek (FIS pokazał że wszystko okej, nie odpalałem auta) i poszedłem do domu. Dzisiaj chcac pojechać do sklepu wsiadłem i przekręciłem kluczy jak zwykle, ale auto kręciło w nieskończoność ale nie odpaliło... Przy okazji aku trochę padł i zmienił się trochę dźwięk podczas kręcenia. Znowu rozebrałem wszystko i okazało się że znowu wypięła się wtyczka (pomarańczowa). Po dociśnięciu wtyczek bez montażu wszystkiego próbowałem parę razy i nic. Kręci kręci i tylko tyle. Czekam na znajomego z VAGiem który będzie dopiero wieczorem ale chciałem sam coś podłubać i pokończyły mi się pomysy. Bezpieczniki ok, wszystkie wtyczki przeczyszczone, klema odłączana na krótko i na długo, kontrolka immobilisera gasnie jak zawsze, próbowałem 3 kluczyki, FIS po testach pokazuje że wszytko okej... nie wiem już co robić. Jakieś pomysły?

Jedyne co mi się kojarzy to że nie słyszę pompy paliwa po przekręceniu kluczyka, aczkolwiek nie pamiętam czy kiedykolwiek było ją słychać.

Pozdrawiam!

EDIT

załączam wideo z odpalaniem silnika, może coś podpowie. W międzyczasie FIS zapiszczał i pokazał ikonę z dzbankiem oleju.

Audi A4 engine wont start.... - YouTube

Opublikowano

kod silnika napisałem w jakimś temacie jak sprawdzić więc poczytaj świerzy jakiś temat tam będziesz miał zdjęcie gdzie jest kod zamieszczony :) Najpierw podłącz VAG i zobacz co pokaże :)

Opublikowano

Temat do zamknięcia. Wstyd aż mi w uszach piszczy. Zamieniłem miejscami dwa przekaźniki przy komputerze i nawet nie dostawał zasilania. A dałbym sobie wacka w talarki posiekać że nie da się nic podłączyć odwrotnie niż być powinno...

Opublikowano

fajnie że napisałeś co było. brawo!!:hi:

wielu nie przyznaje się do błędu/ nie informuje... a my w nieskończoność zgadujemy. plus dla ciebie