Quatro7 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 w gorące dni bardzo piszą mi szyby przy opuszczaniu i podnoszeniu... domyślam się że pewnie trzeba coś nasmarować, tylko się zastanawiam czy trzeba do tego ściągać tapicerkę z drzwi?
Fido Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zawsze możesz odciąć blachę od zewnątrz by nie ściągać tapicerki. A tak poważnie to inaczej nie dostaniesz się do mechanizmu bez zdjęcia tej tapicerki.
mily Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Moim zdaniem piszczy Ci w prowadnicy drzwi. Nie wiem jakie autko bo nie widzę w opisie, ale zakładam B5. Jeżeli piszczy szyba to nic nie musisz rozbierać, nasmaruj te uszczelki co szyba się porusza (pionowe), najlepiej smarem w sprayu. Jak piszczenie dochodzi z wewnątrz, to pewnie masz do wymiany ślizgi lub niebawem będzie miał je do wymiany. One chodzą po prowadnicy metalowej a ślizgi są plastikowe więc się wycierają. Taki wynalazek niemiecki, żeby nie trzeba było wymieniać całego mechanizmu. Czy szyba ma luz (tylko nie w górę i w dół tylko na boki, czyli w przód i tył autka)?? Jak szybko się podnosi?? powinna ok 3-4 sekund, jak wolniej to zaopatrz się odrazu w te ślizgi, po co dwa razy rozbierać. ---------- Post dopisany at 14:06 ---------- Poprzedni post napisany at 14:04 ---------- Tu masz na allegro PODNOŚNIK SZYBY BOCZNEJ PASSAT B5 POLO AUDI A4 (3471494111) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Ale w ASO ja kupiłem taniej. W Łodzi w sklepie chcieli 30 zł za sztukę a w ASO na pabianickiej 20zł za sztukę.
jacek70 Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Rozbierasz, smarujesz ,składasz do kupy i po sprawie.
Rekomendowane odpowiedzi