sowiq Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Kolega pytał raczej o fotochrom. Racja, sorry. Tak czy siak najszybsza metoda to wyjąć wkład lustra i poszukać wtyczki
dymekn Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Tak też zrobię bo nie chce mi się zrzucać paneli z drzwi znowu. Szkoda klipsow. Popacze i napiszę. klepane z fona Czerwony, czarny x2, biały, żółty, niebiesko - brązowy, brązowy, niebiesko -żółty, brązowo- biały Takie zauważyłem w lusterku. Większości ciężko dostrzec żeby zrobić zdjęcie. Dwa czarne to ogrzewanie lusterka. Biały czerwony i bodajże brązowy do silniczek a co z resztą? klepane z fona
wrclaguna Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2016 w wersji EU to :czarno/zielony ---- czarno/popielaty - fotochrom czarno/niebieski---czarno/czerwony - ogrzewanie
dymekn Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 w wersji EU to : czarno/zielony ---- czarno/popielaty - fotochrom czarno/niebieski---czarno/czerwony - ogrzewanie Czy ma się to jakoś do kolorów w moim angliku? Sam fakt tylu kabli może świadczyć o instalacji fotochrom? klepane z fona
wrclaguna Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Okablowanie musisz sprawdzic przy wtyce do sterownika
dymekn Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Ok. W wolnej chwili będę musiał zrzucić panel z drzwi i zobaczyć. Na razie dzięki. klepane z fona
sowiq Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 W wolnej chwili będę musiał zrzucić panel z drzwi i zobaczyć. A zdejmowałeś wkład lustra? Bo jeśli tak, to powinieneś tam zauważyć wolną wtyczkę. Najczęściej jest na ślepo przymocowana w uchwyt wkładu, żeby nie latała bezwładnie po obudowie. Jeśli masz taką wtyczkę, to na pewno ją zauważysz. Jeśli nie, to raczej trzeba będzie ciągnąć kable.
dymekn Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dwa albo więcej kabli pociagniete jest w tył lusterka za stelaż i nie widzę gdzie idą.moze tam jest wtyczka zamocowana. Nie chciałem rozbierać całego lustra bo chłodno i mogą plastiki popekać. klepane z fona
sowiq Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Może to po prostu kierunkowskaz, albo podświetlenie jeśli masz zamontowane?
dymekn Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Będę musiał sprawdzić kostkę przy sterowniku klepane z fona
Kris0112 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Kolego ja przy montazu luster tez sie zastanawialem jak sprawa kabli a okazalo sie ze instalacje do fotochromu mialem pociagnieta z lustra wewnetrznego do sterownika drzwi fabrycznie i tylko doszly mi kable z lusterka do sterownika drzwi taki maly bonus od fabryki;)
andynl Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Fabryka dodaje kabelek od słupka do sterownika drzwi, resztę trzeba sobie dorezać, czyli od słupka do lusterka wew i ewentualnie od sterownika do lustra zew Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez andynl
dymekn Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Tak to u mnie wyglada; 6+2 Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez dymekn
wrclaguna Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 teraz wszystko jasne lusterka sa zwykłe i tylko z grzaniemDwa dodatkowe PINY to SIDE ASSIST
dymekn Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 teraz wszystko jasne lusterka sa zwykłe i tylko z grzaniem Dwa dodatkowe PINY to SIDE ASSIST Dziekuje za rozwianie watpliwosci A side asist nie aktywne tylko instalacja jest jak mniemam?
wrclaguna Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 widocznie ktoś wymienił lusterko
darusch Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Lusterko zmienione. Czy ktoś mi może powiedzieć czy jest u mnie poprowadzona instalacja z lusterka wewnętrznego z fotochromem do sterownika drzwi?W lusterku jest luźna wtyka. Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez darusch
andynl Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Kolego z tego zdjęcia nic nie wywnioskujesz, najprawdopodobniej masz instalację od sterownika do słupka drzwi, a raczej brak instalacji pomiędzy słupkiem drzwi a lusterkiem wew. rozepnij wtykę na słupku T27 i zobacz czy we wtyce zamontowanej na słupku (nie na drzwiach) we wtyce masz piny 7 i 25. Tutaj masz wszystkie schematy http://a4-klub.pl/index.php?/topic/193629-montaz-i-dzialanie-wewnetrznego-lusterka-fotochrom-2008-2012/
iV4n Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 a co to są za moduły bez literek na końcu, a z pinami pod lustra? 8K0 się zaczynają Jesli pytasz o ten numer 8K0 959 793 to do A5 COUPE Dziekuje. Czyli w a4 nie rusza tylne szybki tak? Trzeba sprobować ale na pewno szyby przednie beda sie domykac jak a5 coupe Spróbowałem.. Tylne szyby nie otwierają/zamykają się, nawet przyciskiem w tapicerce drzwi. VCDS w ogóle nie widzi sterownika tylnych drzwi, a przednie szyby po otwarciu drzwi, opuszczają się o kilka milimetrów i wracają po zamknięciu (jak to w coupe ) Lusterka składają się, ale centralny zamek nie zamyka (tylko) tylnych drzwi -czerwona dioda świeci światłem ciągłym. Zatem sterownik 8K0 959 793, mimo że z kwadracikami, ale bez literki na końcu, nie nadaje się ..chyba że ktoś z bardziej oświeconych ma na to jakieś rozwiązanie?
Gibons Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Orientuje się ktoś czy sterownik z literką P obsługuje składanie lusterek ? 8k0 959 793 P
Rekomendowane odpowiedzi