nao Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam, Od jakiegoś czasu - zaczęło mi cos mielic w aucie.... konkretnie gdy dodaję gazu nic cisza, gdy puszczam obroty spadają równomiernie i nagle bardzo szybki spadek i słychac takie mielenie(taki szybko trykający zegarek) w okolicach turbiny..... wiele mechaników sie juz nad tym zastanawiało i stawiają na turbine.... lecz turbina byłą regenerowana i "powinna" być ok (jest na gwarancji), chciałbym zaznaczyć iż zaczęło sie tak dziać po wizycie w nieudanym warsztacie który sprawdzał turbine.... Pytanie jest proste czy to może byc ta blaszka która jest gdzieś pod turbiną ? czy szukac czegos innego Brak błedów na Vag'u pozdrawiam Prosze używać prefiksu przy nzawie tametu.poprawione
poziek Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Pewnie rozluźnił się westegate. Turbo do wyjęcia i poprawki.
poziek Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Wywaliłem wszystkie BEZSENSOWNE wpisy w tym temacie.
marewel Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 To dlaczego swojego nie? Skad wiesz ze twoj ma sens?
poziek Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 To dlaczego swojego nie? Skad wiesz ze twoj ma sens? Poczekamy aż zrobi i potwierdzi, że to blaszka westegata... z wpisami typu czy DV to westegate lub czy piszczy DV lepiej nie mieć do czynienia
marewel Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Nie no kręcę bekę,wiadomo ze to westegate,sam wcześniej myślałem ze to dv ale przebadałem turbawke spec przyządem. Dodam ze powinno to być w FAQ.
pawkog Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Jeśli dzwoni ten zaworek tylko zmiana go na "nowy" lub regenreacja turbiny / zmiana na inna mnie czeka ?
Rekomendowane odpowiedzi