Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ręczna regulacja xenonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie tak kolego  , ja mam  u siebie oryginalnie lampy H7 , mam możliwość  żeby dostać całe kompletne oryginalne lampy xenon  ale  dostałem warunek że  jak wyciągnę z od szwagra z  auta  xenon do mam w to miejsce wsadzić moje lampy h7 i  ma działać regulacja góra dół z kabiny 

Opublikowano
1 godzinę temu, Langista napisał:

Na co ręczna regulacja, skoro przy Ori ksenonie masz auto poziom?

https://a4-klub.pl/topic/233002-jak-wyrezac-reczna-regulacje-w-lampach-bixenon/

No tak tylko ze w temacie z linku jest montaż silniczków do bixów  a ja mam xenon więc z tego co kolega Kamil-Vag wyżej napisał  to  xenon i bix mają inne silniczki  więc można wyciągnąć wnioski że raczej u mnie będzie inaczej,  jeśli się mylę proszę mnie poprawić 

Opublikowano

Kolego jak masz możliwość wyciągnąć od szwagra ksenon to i samopoziomowanie mu nie będzie potrzebne, więc zrób to porządnie i wyciąg sobie też samopoziom i go załóż. Gotowe wiązki kupisz na forum - naprawdę 15-letnie audi to nie jest prom kosmiczny i nie wymaga specjalistycznej wiedzy kosmicznej. Ja u siebie przekładałem H7 na bixenon+samopoziom+spryski i zrobiłem to na podnośniku pod domem (nie mam garażu). Wszystko masz ładnie opisane na forum, więc cała operacja polega tylko na przeciągnięciu kabli od zakupionych wiązek i wetknięcie wtyczek na odpowiednie miejsce.

Opublikowano
8 minut temu, Lukasz_mk2 napisał:

Kolego jak masz możliwość wyciągnąć od szwagra ksenon to i samopoziomowanie mu nie będzie potrzebne, więc zrób to porządnie i wyciąg sobie też samopoziom i go załóż. Gotowe wiązki kupisz na forum - naprawdę 15-letnie audi to nie jest prom kosmiczny i nie wymaga specjalistycznej wiedzy kosmicznej. Ja u siebie przekładałem H7 na bixenon+samopoziom+spryski i zrobiłem to na podnośniku pod domem (nie mam garażu). Wszystko masz ładnie opisane na forum, więc cała operacja polega tylko na przeciągnięciu kabli od zakupionych wiązek i wetknięcie wtyczek na odpowiednie miejsce.

No tak tylko ze ja  sam tego nie ogarne , podziwiam twoje zdolności ,  dałem nawet na forum  info ze  szukam kogoś kto mi odpłatnie  w tym pomoże i co i nic , cisza  totalna 

Opublikowano
Teraz, Dbaluch napisał:

No tak tylko ze ja  sam tego nie ogarne , podziwiam twoje zdolności ,  dałem nawet na forum  info ze  szukam kogoś kto mi odpłatnie  w tym pomoże i co i nic , cisza  totalna 

Kolego o takie rzeczy raczej pytaj mechaników/elektryków samochodowych w swojej okolicy. Na forum są raczej hobbiści, którzy od rana pracują w różnych branżach, a wieczorami czy w weekend grzebią w autach - raczej nikt nie weźmie wolnego, aby bawić się u kogoś w zakładanie xenonu

Opublikowano

Myślisz że nie byłem nie pytałem , wszyscy są wystraszeni  i w duuu mają taką robotę bo to pracochłonne i blablabla  zaś inni co bo to z łachą  mogli by się tego podjąć to wołają , min 2 tys za robotę, sory kolego ale czy  ta cena   jest wartna do posiadania samopoziomowania ? 

Opublikowano

Być może jak byś wydrukował mechanikowi instrukcję z forum, w której wszystko pokazane jest krok po kroku to popatrzyłby na temat trochę inaczej.

Mi założenie biksenonu+sprysków+samopoziomu zajęło piątkowy wieczór + całą sobotę, więc roboty trochę jest zwłaszcza jak nie dysponujesz podnośnikiem kolumnowym tylko czołgasz się pod autem.

Opublikowano

Wydrukowałem 13 stron z 18 z tematu który jest na forum,  na  papier  formatu a4  w kolor  i na tej podstawie  był ciągnięty temat 

Opublikowano
33 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał:

Być może jak byś wydrukował mechanikowi instrukcję z forum, w której wszystko pokazane jest krok po kroku to popatrzyłby na temat trochę inaczej.

Mi założenie biksenonu+sprysków+samopoziomu zajęło piątkowy wieczór + całą sobotę, więc roboty trochę jest zwłaszcza jak nie dysponujesz podnośnikiem kolumnowym tylko czołgasz się pod autem.

Którędy  w środku ciągłeś kable od  tylnego czujnika  do   czujnika przedniego ?  Pytam ponieważ w temacie jest to pokazane w linku którego nie mogę otworzyć 

Opublikowano

jak ściągniesz plastikowe nadkole to zobaczysz miejsce specjalnie do tego przeznaczone (gumowa przelotka)

Opublikowano

Tak to wiem bo jest opisane w temacie , pytałem którędy szłes kablami w środku , co muśiałeś zdemontować w środku ? 

Opublikowano

Tak to wiem bo jest w temacie , chodziło mi o to  co muśiałeś zdemontować w środku w aucie , jakie plastiki , którędy  szłes z kablami w środku ?  Jest to pokazane w linku w tamtym temaćie lecz nie mogę go otworzyć żeby luknąć 

Opublikowano

Jak wydrukowałeś mu 14 stron "weź, poczytaj se" to nie dziwię się, że odpuścił. Zapytaj na grupie w ogólnym temacie czy to z B6 czy B8 o firmach, co zajmują się doposażaniem aut z marki Audi. Na moje ludzie co się tym zajmują, ogarną temat za ok 1000 zł i jeden dzień roboczy.

Opublikowano
9 minut temu, Dbaluch napisał:

Tak to wiem bo jest w temacie , chodziło mi o to  co muśiałeś zdemontować w środku w aucie , jakie plastiki , którędy  szłes z kablami w środku ?  Jest to pokazane w linku w tamtym temaćie lecz nie mogę go otworzyć żeby luknąć 

wychodzisz pod kanapą i potem wzdłuż progu

Opublikowano

Oj sorki tam miało być 13 kartek a nie stron  , ile by nie było kartek czy stron to robota ta sama

Opublikowano
3 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał:

wychodzisz pod kanapą i potem wzdłuż progu

O to mi właśnie chodziło 

Opublikowano

Nie, bo on nie znając tematu zanim przeczyta, wykmini co i jak, połamie plastiki, nadenerwuje się i straci dwa dni, to obrobi za ten czas 3-4 samochody i zarobi te 1500-2000.

Opublikowano
1 minutę temu, Langista napisał:

Nie, bo on nie znając tematu zanim przeczyta, wykmini co i jak, połamie plastiki, nadenerwuje się i straci dwa dni, to obrobi za ten czas 3-4 samochody i zarobi te 1500-2000.

Tak jak mówisz kolego , chciałem mu pomóc w mechanicznej części  prac typu przekładka czujników, demontaz  osłon, schowka itp to znowu  jakąś nie chęć  z jego strony i jakieś tam blabla bla , ręce mi opadają , jestem już  tym wszystkim  zniechęcony, chyba odpuszczę sobie tego moda 

Opublikowano
4 minuty temu, Dbaluch napisał:

Tak jak mówisz kolego , chciałem mu pomóc w mechanicznej części  prac typu przekładka czujników, demontaz  osłon, schowka itp to znowu  jakąś nie chęć  z jego strony i jakieś tam blabla bla , ręce mi opadają , jestem już  tym wszystkim  zniechęcony, chyba odpuszczę sobie tego moda 

rób jak chcesz, ale moim zdaniem warto zmienić h7 na ksenon. W razie czego to o wiązki pisz do kolegi @kaju - w razie czego kolega jest też bardzo pomocny jakbyś utknął w jakimś miejscu z podłączeniem wiązek.

Możesz też np. poukładać wszystkie wiązki pod plastikami i podjechać tylko do mechanika, aby wpiął kable w odpowiednie miejsce, ale myślę że to już jest najprostsze z tej całej "operacji". Zwłaszcza, że na wiązkach od kolegi, o który wspomniałem powyżej masz każdy kabel opisany

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano

Zapraszam po gotową instalację, z opisem etc. Jeśli jesteś z Jarocina w wielkopolsce, to może nawet uda się pod Krotoszynem zrobić montaż, zapytam znajomego, czy jest chętny - zgadajmy się już na PW.