Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 To nie tak kolego , ja mam u siebie oryginalnie lampy H7 , mam możliwość żeby dostać całe kompletne oryginalne lampy xenon ale dostałem warunek że jak wyciągnę z od szwagra z auta xenon do mam w to miejsce wsadzić moje lampy h7 i ma działać regulacja góra dół z kabiny
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 1 godzinę temu, Langista napisał: Na co ręczna regulacja, skoro przy Ori ksenonie masz auto poziom? https://a4-klub.pl/topic/233002-jak-wyrezac-reczna-regulacje-w-lampach-bixenon/ No tak tylko ze w temacie z linku jest montaż silniczków do bixów a ja mam xenon więc z tego co kolega Kamil-Vag wyżej napisał to xenon i bix mają inne silniczki więc można wyciągnąć wnioski że raczej u mnie będzie inaczej, jeśli się mylę proszę mnie poprawić
Lukasz_mk2 Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Kolego jak masz możliwość wyciągnąć od szwagra ksenon to i samopoziomowanie mu nie będzie potrzebne, więc zrób to porządnie i wyciąg sobie też samopoziom i go załóż. Gotowe wiązki kupisz na forum - naprawdę 15-letnie audi to nie jest prom kosmiczny i nie wymaga specjalistycznej wiedzy kosmicznej. Ja u siebie przekładałem H7 na bixenon+samopoziom+spryski i zrobiłem to na podnośniku pod domem (nie mam garażu). Wszystko masz ładnie opisane na forum, więc cała operacja polega tylko na przeciągnięciu kabli od zakupionych wiązek i wetknięcie wtyczek na odpowiednie miejsce.
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 8 minut temu, Lukasz_mk2 napisał: Kolego jak masz możliwość wyciągnąć od szwagra ksenon to i samopoziomowanie mu nie będzie potrzebne, więc zrób to porządnie i wyciąg sobie też samopoziom i go załóż. Gotowe wiązki kupisz na forum - naprawdę 15-letnie audi to nie jest prom kosmiczny i nie wymaga specjalistycznej wiedzy kosmicznej. Ja u siebie przekładałem H7 na bixenon+samopoziom+spryski i zrobiłem to na podnośniku pod domem (nie mam garażu). Wszystko masz ładnie opisane na forum, więc cała operacja polega tylko na przeciągnięciu kabli od zakupionych wiązek i wetknięcie wtyczek na odpowiednie miejsce. No tak tylko ze ja sam tego nie ogarne , podziwiam twoje zdolności , dałem nawet na forum info ze szukam kogoś kto mi odpłatnie w tym pomoże i co i nic , cisza totalna
Lukasz_mk2 Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Teraz, Dbaluch napisał: No tak tylko ze ja sam tego nie ogarne , podziwiam twoje zdolności , dałem nawet na forum info ze szukam kogoś kto mi odpłatnie w tym pomoże i co i nic , cisza totalna Kolego o takie rzeczy raczej pytaj mechaników/elektryków samochodowych w swojej okolicy. Na forum są raczej hobbiści, którzy od rana pracują w różnych branżach, a wieczorami czy w weekend grzebią w autach - raczej nikt nie weźmie wolnego, aby bawić się u kogoś w zakładanie xenonu
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Myślisz że nie byłem nie pytałem , wszyscy są wystraszeni i w duuu mają taką robotę bo to pracochłonne i blablabla zaś inni co bo to z łachą mogli by się tego podjąć to wołają , min 2 tys za robotę, sory kolego ale czy ta cena jest wartna do posiadania samopoziomowania ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Być może jak byś wydrukował mechanikowi instrukcję z forum, w której wszystko pokazane jest krok po kroku to popatrzyłby na temat trochę inaczej. Mi założenie biksenonu+sprysków+samopoziomu zajęło piątkowy wieczór + całą sobotę, więc roboty trochę jest zwłaszcza jak nie dysponujesz podnośnikiem kolumnowym tylko czołgasz się pod autem.
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Wydrukowałem 13 stron z 18 z tematu który jest na forum, na papier formatu a4 w kolor i na tej podstawie był ciągnięty temat
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 33 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał: Być może jak byś wydrukował mechanikowi instrukcję z forum, w której wszystko pokazane jest krok po kroku to popatrzyłby na temat trochę inaczej. Mi założenie biksenonu+sprysków+samopoziomu zajęło piątkowy wieczór + całą sobotę, więc roboty trochę jest zwłaszcza jak nie dysponujesz podnośnikiem kolumnowym tylko czołgasz się pod autem. Którędy w środku ciągłeś kable od tylnego czujnika do czujnika przedniego ? Pytam ponieważ w temacie jest to pokazane w linku którego nie mogę otworzyć
Lukasz_mk2 Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 jak ściągniesz plastikowe nadkole to zobaczysz miejsce specjalnie do tego przeznaczone (gumowa przelotka)
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Tak to wiem bo jest opisane w temacie , pytałem którędy szłes kablami w środku , co muśiałeś zdemontować w środku ?
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Tak to wiem bo jest w temacie , chodziło mi o to co muśiałeś zdemontować w środku w aucie , jakie plastiki , którędy szłes z kablami w środku ? Jest to pokazane w linku w tamtym temaćie lecz nie mogę go otworzyć żeby luknąć
Langista Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Jak wydrukowałeś mu 14 stron "weź, poczytaj se" to nie dziwię się, że odpuścił. Zapytaj na grupie w ogólnym temacie czy to z B6 czy B8 o firmach, co zajmują się doposażaniem aut z marki Audi. Na moje ludzie co się tym zajmują, ogarną temat za ok 1000 zł i jeden dzień roboczy.
Lukasz_mk2 Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 9 minut temu, Dbaluch napisał: Tak to wiem bo jest w temacie , chodziło mi o to co muśiałeś zdemontować w środku w aucie , jakie plastiki , którędy szłes z kablami w środku ? Jest to pokazane w linku w tamtym temaćie lecz nie mogę go otworzyć żeby luknąć wychodzisz pod kanapą i potem wzdłuż progu
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Oj sorki tam miało być 13 kartek a nie stron , ile by nie było kartek czy stron to robota ta sama
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 3 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał: wychodzisz pod kanapą i potem wzdłuż progu O to mi właśnie chodziło
Langista Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Nie, bo on nie znając tematu zanim przeczyta, wykmini co i jak, połamie plastiki, nadenerwuje się i straci dwa dni, to obrobi za ten czas 3-4 samochody i zarobi te 1500-2000.
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 1 minutę temu, Langista napisał: Nie, bo on nie znając tematu zanim przeczyta, wykmini co i jak, połamie plastiki, nadenerwuje się i straci dwa dni, to obrobi za ten czas 3-4 samochody i zarobi te 1500-2000. Tak jak mówisz kolego , chciałem mu pomóc w mechanicznej części prac typu przekładka czujników, demontaz osłon, schowka itp to znowu jakąś nie chęć z jego strony i jakieś tam blabla bla , ręce mi opadają , jestem już tym wszystkim zniechęcony, chyba odpuszczę sobie tego moda
Lukasz_mk2 Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Dbaluch napisał: Tak jak mówisz kolego , chciałem mu pomóc w mechanicznej części prac typu przekładka czujników, demontaz osłon, schowka itp to znowu jakąś nie chęć z jego strony i jakieś tam blabla bla , ręce mi opadają , jestem już tym wszystkim zniechęcony, chyba odpuszczę sobie tego moda rób jak chcesz, ale moim zdaniem warto zmienić h7 na ksenon. W razie czego to o wiązki pisz do kolegi @kaju - w razie czego kolega jest też bardzo pomocny jakbyś utknął w jakimś miejscu z podłączeniem wiązek. Możesz też np. poukładać wszystkie wiązki pod plastikami i podjechać tylko do mechanika, aby wpiął kable w odpowiednie miejsce, ale myślę że to już jest najprostsze z tej całej "operacji". Zwłaszcza, że na wiązkach od kolegi, o który wspomniałem powyżej masz każdy kabel opisany Edytowane 22 Marca 2022 przez Lukasz_mk2
kaju Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Zapraszam po gotową instalację, z opisem etc. Jeśli jesteś z Jarocina w wielkopolsce, to może nawet uda się pod Krotoszynem zrobić montaż, zapytam znajomego, czy jest chętny - zgadajmy się już na PW.
Rekomendowane odpowiedzi