Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bardzo głośna praca 2s na zimnym i klekotanie na ciepłym - jest diagnoza z ASO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest zle, plukanka liqui moly pro line i dobry olej 0Wxx

Opublikowano

Kuba czemu 0wxx a nie 5w30 lub 40?odkąd pamietam to wszedzie czytam i słysze że do 1.8t to własnie ten drugi..

Opublikowano

0w40 > 5w

Opublikowano

Kamil nie jarze o co ci chodzi..tak jak pisałem to słyszałem że 5wxx jest gitara i wszyscy tak trąbili.teraz nagle nagła zmiana i juz 0wxx..ja juz nie wiem co mam do swojego lać.mam motula xcess 5w40 i słychac mi rano łancuszek.w sumie taką lepkość mi zalecano biorąc pod uwage że 3 razy do roku robie przeloty autostradowe do pl na urlop i spowrotem

Opublikowano

Polecam Liqui Moly 5w40 Synthoil High Tech.

Opublikowano
Kamil nie jarze o co ci chodzi..tak jak pisałem to słyszałem że 5wxx jest gitara i wszyscy tak trąbili.teraz nagle nagła zmiana i juz 0wxx..ja juz nie wiem co mam do swojego lać.mam motula xcess 5w40 i słychac mi rano łancuszek.w sumie taką lepkość mi zalecano biorąc pod uwage że 3 razy do roku robie przeloty autostradowe do pl na urlop i spowrotem

U mnie tez byl x-cess po zmianie na 0w30 problem porannych trykotow poszedl w niepamiec.

0w30 nie boi sie autostrad, specyfikacja 503.01 wszystko Ci objasni

Opublikowano
  • Autor

A jak wygląda u Ciebie spalanie oleju?

Opublikowano

Motula na 10 tysi dolalem moze z 2 setki,zawsze trzymam stan okolo fulla, 0w30 dopiero od 2 tyg tak ze nie wiem ile bedzie bral...

Opublikowano

Wiecej

Opublikowano

mi bierze z 1L na 10tysi.i w sumie nie wiem czy to duzo..Kuba a ten 0w30 to tez masz motul?

Opublikowano

Nie, Ravenol

Opublikowano
mi bierze z 1L na 10tysi.i w sumie nie wiem czy to duzo..Kuba a ten 0w30 to tez masz motul?

Wstrzymaj się z tym 0W-30. Chociaż niech kolega zrobi z 5000tys na tym oleju i wtedy napisze ile mu go teraz wciąga. Oby nie musiał pisać w wątkach o znikającym oleju:decayed:

0W-40 zalałbym do silnika w idealnym stanie ale optymalny będzie 5W-40.

0W-30 faktycznie będzie "rzadszy" na zimno więc szybciej wzrośnie ciśnienie w układzie i nie zaklekocze. Ale przecież silnik osiąga chyba wyższe temp niż otoczenia:naughty: Poczytaj sobie o lepkości kinematycznej, porównaj ja sobie dla różnych klas SAE np 0W-30, 0W-40, 5W-40 itp dla temp 40* i 100* i sam sobie odpowiedz na pytanie jaki olej jest najbardziej odpowiedni w naszym klimacie do zwykłych silników samochodów osobowych. Z turbo.

Opublikowano

to ja chyba zostane sobie przy tym co mam i nie bede kombinowac:decayed::decayed: