stawek1 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Witam. Chłopaki mam taki mały problem. Tydzień temu jadąc w dłuższą trasę fotoradar cyknął mi fotkę kiedy to jechałem przepisowo. Jestem w 100% pewny, że prędkość miałem taką jaka w danym miejscu obowiązywała. Sytuacja wyglądała tak, że zjeżdżając z lekkiej góry (sznur 5-6 aut) ja mniej więcej w środku, nagle cały sznur zaczęło wyprzedzać (o ironio ) seiczento. Kiedy był na mojej wysokości fotoradar zrobił zdjęcie. Teraz pytanie oczywiste, czy ja też dostanę mandat ? Czy te nowe żółte fotoradary mogą mierzyć prędkość dwóch aut jednocześnie ? Jeśli fotka przyszła by do domu to co w takiej sytuacji robić ? Jest sens się odwoływać ? Z góry dziękuję za wasze opinie.
tomcio1600 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Zrobiło jemu zdjęcie nie Tobie ! Kwestia tego czy on dostanie foto gdy na zdjęciu widoczne będą dwa pojazdy.. Pytasz czy jest sens się odwoływać (w momencie gdybyś dostał takie zdjęcie)? A widzisz to jakoś inaczej ? Chcesz być ukarany za coś czego nie zrobiłeś ? Zapłacić za kogoś ?
marekg Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Witam. Chłopaki mam taki mały problem. Tydzień temu jadąc w dłuższą trasę fotoradar cyknął mi fotkę kiedy to jechałem przepisowo.Jestem w 100% pewny, że prędkość miałem taką jaka w danym miejscu obowiązywała. Sytuacja wyglądała tak, że zjeżdżając z lekkiej góry (sznur 5-6 aut) ja mniej więcej w środku, nagle cały sznur zaczęło wyprzedzać (o ironio ) seiczento. Kiedy był na mojej wysokości fotoradar zrobił zdjęcie. Teraz pytanie oczywiste, czy ja też dostanę mandat ? Czy te nowe żółte fotoradary mogą mierzyć prędkość dwóch aut jednocześnie ? Jeśli fotka przyszła by do domu to co w takiej sytuacji robić ? Jest sens się odwoływać ? Z góry dziękuję za wasze opinie. Będą dwa auta na zdjęciu to najprawdopodobniej ani jeden nie dostanie mandatu, po prostu sytuacja niejednoznaczna i wina nie do udowodnienia. Ty powiesz, że jechałeś dobrze a ten co cię wyprzedzał musiał jechać szybciej a ten drugi powie, że wyprzedzał przepisowo ale ty przyśpieszyłeś... Nie do udowodnienia, takie fotki są wyrzucane do kosza raczej. Chociaż w Polsce jak się Policjant albo SM weźmie za myślenie to różnie bywa...
Kristoph Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Miałem identyczną sytuacje, jechałem przepisowo a kierowca jadący w drugą stronę jechał szybciej widziałem jak zaświeciła się lampa, było to z pół roku temu. Do dzisiaj nic nie przyszło..
Dev Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 wszystko zalezy od tego jak nowoczesny mają fotoradar sa juz takie które wskazują predkosc auta które jechało szybciej ale z tego co wiem nie idzie to na mandat bo sądy odrzucają takie zdjecia z dwoma autami
bialy986 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Jeśli na zdjęciu widnieja auta,to taka fotka jest odrzucana i nic dalej nie robią
krzysaudi Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Mnie jak jechałem Berlingo wyprzedził ścigacz i walnęło fleszem z takiego fotoradaru - było to pól roku temu i do dnia dzisiejszego cisza , a też się wnerwiłem
Rekomendowane odpowiedzi