Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

prosba o pomoc i wsluchanie sie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opublikowano

Za ładnie to on nie pracuje.Ten skaczący korek świadczy o przedmuchach.Nie wiem czy to jest na zimnym czy na ciepłym,je zeli na ciepłym to już totalna kaplica.

Opublikowano

Jak dla mnie wszystko ok. A korek w tym silniku ma podskakiwać

Opublikowano

Sluchajcie to nie wszystkie objawy tego tdi gorny waz jest goracy od chlodzenia natomiast dolny zimny jakis czas temu nie mialem twardy pedal chamulca a w upaly +35 wcale nie chcial jechac :(

---------- Post dopisany at 21:56 ---------- Poprzedni post napisany at 21:54 ----------

Goracy i twardy gorny przewod chlodnicy

---------- Post dopisany at 22:00 ---------- Poprzedni post napisany at 21:56 ----------

Juz sam nie wiem co z tym robic pomocy rece opadaja wszystkich mechanikow zjezdzilem i nic

Opublikowano

Jak dla mnie silnik klekocze normalnie, a przy tych silnikach dmuchanie spod korka jest normalne.

No ale są jakieś problemy z temperaturą albo ubywa płynu? Może musisz dłużej przejechać żeby się termostat otworzył. Chyba że masz zawaloną chłodnicę jeśli cała nie grzeje. Twardy pedał hamulca to najpewniej przelotka w grodzi pomiędzy komorą silnika a podszybiem gdzie jest aku.

A że nie chciał jechać to pewnie złapał notlaufa, tryb awaryjny trzeba VAGiem odczytać błędy z jakiego powodu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Za ładnie to on nie pracuje.Ten skaczący korek świadczy o przedmuchach.Nie wiem czy to jest na zimnym czy na ciepłym,je zeli na ciepłym to już totalna kaplica.

Skaczący, odkręcony korek, leżący luzem na silniku TDI świadczy o przedmuchach, przepalonej, lewej żarówce stopu i o tym że radio źle odbiera RMF FM :facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

Właśnie po opinii mojego "ZAUFANEGO" mechanika że skaczący korek to kaplica i zaleca remont silnika zrezygnowałem z jego usług i pomykam sobie dalej.

Na razie to ja bym proponował ochłonąć. Posłuchaj kolegów sprawdź na spokojnie, wymień płyn chłodniczy bo to małe koszta, a przy okazji przepłucz układ. Im więcej cierpliwości tym lepiej. Do tego diagnoza VAG :wink:

Opublikowano

Dzwięk jest ok. Jak masz chwilę czasu to wyciągnij filtr powietrza i sprawdź jakie dźwięki dochodzą. Jeżeli będzie głośne pukanie to wałek rozrządu może być wytarty. W upałach to normalne ze diesel gorzej jedzie.

Opublikowano

Witam dziekuję za zainteresowanie tematem!!!! pierwszy diesel auto w końcu u mechanika , wstępnie wiadomo 4 świece spalone turbo ok to co powiedział mi dzisiaj .(auto zaprowadzone wczoraj wieczorem)

Dość wielki ubytek oleju ze stanu 3/4 do minimum w oka mgnieniu wyciek oleju zauwarzalny na boku pod g62 :facepalm:

Opublikowano

No to raczej drobnostki. I było się denerwować? :wink: