misiek95 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam! Mam problem z klamką zewnętrzną drzwi kierowcy. Po otworzeniu auta centralnym zamkiem musze pociągnąć za klamke pare razy żeby w końcu coś w środku "pstrykneło" i można było otworzyć drzwi. Gdy zamykam i otwieram drzwi jeszcze raz bez zamykania centralnym problem nie występuje. Czy ktoś się z czymś takim spotkał? ---------- Post dopisany 11-11-2013 at 12:06 ---------- Poprzedni post napisany 02-09-2013 at 20:44 ---------- Odświeżam
jacek70 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Sprawdź zamek, czyszczenie i smakowanie powinno rozwiązać problem.
bartek0386h Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 ja sie podczepie pod temat. U mnie tez jest problem z klamka i zamkiem. Czasami mam problem z otworzeniem auta z kluczyka klamka jest luzna a sam zamek sie porusza że moge go troche wepchnac do środka. nie wiem czy tak powinno byc i nie wiem jak albo gdzie to naprawic. ostatnio mechanik mi powiedzial ze nie specjalizuja sie w tego typu rzeczach.
DanekPL Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 i ja sie podczepie pod temat. Otóż pewnego pięknego dnia centralny przestal zamykac drzwi kierowcy nastepnie padłą klamka z zewnatrz od kierowcy ( urwalo sie to ucho które jest przy bebenku zamka) wymienilem obudowe bebenka założyłem cięgna, klamka ciezko i nie precyzyjnie chodzi i nie otwiera drzwi kierowcy od zewnatrz . od srodka bez problemu. dodatkowo nie slychac zeby wogole silownik tych drzwi pracowal ( korek ) jest sztywny caly czas w górze. wsadzajac kluczyk i zamykajac/otwierajac drzwi z kluczyka wszystkie inne sie zamykaja / otwieraja. ogolnie mam jakis problem z cala lewa strona gdyz lewe drzwi pasazera takze nie zamykaja się z centralnego( fakt ze w tamtych drzwiach ktos cos czarowal i mam powyciagane wszystkie cięgna a czesci brakuje) ani nie otwieraja., nie ma zadnej reakcji na centralny. czy ktos mial problem zeby cala strona padła? wiem ze musialbym przelozyc silownik do zamka zeby wykluczyc przerwe w obwodzie ale moze jest szybsze rozwiazanie.
Rekomendowane odpowiedzi