SzakalA4 Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Panowie pomocy. Dziś zauważyłem że nie działa parktronic jak wrzucam steczny bieg (tylko z tyłu mam czujniki) Sprawdzałem VAG żadnego błędy nie ma. Zrobiłem test sygnału i buzer działa. Dlaczego nie aktywuje się po wrzuceniu biegu? Ktoś ma pomysł.
siwy2326 Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Swiatlo od wstecznego sie zapala jak wrzucasz wsteczny??
SzakalA4 Opublikowano 8 Września 2013 Autor Opublikowano 8 Września 2013 tego nie sprawdzałem, a ma to związek? ---------- Post dopisany at 19:53 ---------- Poprzedni post napisany at 18:51 ---------- nie działa światło wstecznego. Czy przepalona żarówka może unieruchomić system ? Czy to coś innego?
Maestro_86 Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 oba wsteczne Ci nie działają ? Jeśli oba to bym obstawiał czujnik wstecznego.
SzakalA4 Opublikowano 8 Września 2013 Autor Opublikowano 8 Września 2013 oba nie działają. Gdzie ten czujnik wstecznego jest?
SzakalA4 Opublikowano 9 Września 2013 Autor Opublikowano 9 Września 2013 mam silnik AVF i skrzynię 6 biegową. Jaki numer części tego czujnika bo nigdzie nie mogę namierzyć ---------- Post dopisany at 21:02 ---------- Poprzedni post napisany at 20:58 ---------- wycofuje pytanie już namierzyłem, póki co dzięki za pomoc. ---------- Post dopisany 09-09-2013 at 22:16 ---------- Poprzedni post napisany 08-09-2013 at 21:02 ---------- koledzy wszystko wróciło do d=normy, nagle światło pojawiło się i parktronic zaczął działać. Czy przyczyną mogła być słaba masa? Gdzie w naszym aucie jest przyczepiony przewód masowy żeby to sprawdzić?
Magicbattle Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 prędzej na wtyczce nie stykalo (zasniedziala)
SzakalA4 Opublikowano 13 Września 2013 Autor Opublikowano 13 Września 2013 być może ale w tym samym czasie miałem awarię przepływomierza i problem zniknął razem ze zniknięciem awarii parktronika
jacek70 Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 Jest jeszcze możliwość taka że wypięła się kostka zasilająca centralkę parktronika.
Zymek1989 Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 Panowie ja mam fabryczny parktronic w B6 u mnie problem polega na tym, że przy wbiciu wstecznego raz jest wszystko OK, a raz na jakiś czas jak tylko wbiję wsteczny ryczy na całego, mimo że nic nie ma za autem. Jak to sprawdzić?
Zymek1989 Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 Kupiłem kabel KKL i coś nie chce się połączyć ze wszystkimi sterownikami. Najpierw go sprawdzę i dam znać co wyszło:) Udało się połączyć i nie znalazł żadnego błędu. Poczekać aż zacznie piszczeć bez potrzeby i wtedy podłączyć? Czy macie jakiś inny pomysł?
trzacha197444 Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Panowie ja mam fabryczny parktronic w B6 u mnie problem polega na tym, że przy wbiciu wstecznego raz jest wszystko OK, a raz na jakiś czas jak tylko wbiję wsteczny ryczy na całego, mimo że nic nie ma za autem. Jak to sprawdzić? Witam! Mam od kilku dni ten sam problem co Ty. Nie wiem co jest grane, ale zacznę od VAG, chociaż po przeczytaniu wcześniejszych wpisów zakładam, że u mnie z kompem też będzie wszystko ok. A przy okazji pozdrawiam Kolegę, bo z BD pochodzę...
SzakalA4 Opublikowano 3 Października 2013 Autor Opublikowano 3 Października 2013 Awaria wróciła,ale przyczynę znaleźli w Diagtronik w Jankach pod Warszawą (polecam fachowców od elektroniki) przyczyną było pęknięte gniazdo bezpiecznika na którym jest przepływomierz, parktornic, światło wsteczne i gniazdo diagnostyczne. prędzej na wtyczce nie stykalo (zasniedziala)
trzacha197444 Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 W moim przypadku okazało się po podłączeniu pod VAG, że mam uszkodzony lewy zewnętrzny czujnik. Zastanawiam się teraz, gdzie kupić sprawny używany - najlepiej srebrny...
SzakalA4 Opublikowano 8 Października 2013 Autor Opublikowano 8 Października 2013 ja na aledrogo kupiłem i działa. A jaki potrzebujesz ? Podaj numer części?
trzacha197444 Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Muszę się najpierw zorientować jaki to numer. Dla mnie, czujnik to czujnik... Oczywiście przy założeniu, że mówimy tu o czujnikach oryginalnie montowanych przez producenta. Zakładam, że VAG taką informację podał, ale niestety robiłem to "prywatnie" i do mnie już to nie dotarło .
SzakalA4 Opublikowano 8 Października 2013 Autor Opublikowano 8 Października 2013 numer czujnika sprawdzisz na stronie stronie IFI ::
Marcino87 Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 w B6 są takie czujniki 4B0919275B ---------- Post dopisany at 01:39 ---------- Poprzedni post napisany at 01:36 ---------- jeżeli jest jeden ciągły sygnał i później nie działa to jest info o uszkodzonym układzie pdc. zazwyczaj winą jest padnięty czujnik ( na forum w dziale sprzedam znajdziesz kolega sprzedaje nawet nowe )
Rekomendowane odpowiedzi