_Solar_ Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 witam ostatnio zauwazylem dziwne objawy tej oto czesci => http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0c3c7f4a350a4a2f.html mocno daje olejem na obudowe filtra powietrza i autko stracilo troszke mocy czy ten zawor (jesli to tak mozna nazwac - prosil bym najwyzej o sprostowanie co to jest i za co odpowiada ? ) i czy jest to spowodowane ze mam nieszczelny uklad i turbina nie dziala poprawnie ?? pozdrawiam
spanky Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 EGR [co i jak ] ja bym sprawdzil to kolo EGR-u .. waz gumowy .. zdejmij obejmy i go dokladnie obejrzyj ....
_Solar_ Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Opublikowano 31 Lipca 2008 wszystko juz dokladnie sprawdzalem i stwierdzam ze ten zaczep jak sie mocuje ten wezyk jest troszke oblamany i dlatego daje tak olejem...czy to moze byc spowodowane ze moja turbinka nie daje mocy takiej jaka powinna byc
spanky Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 wszystko juz dokladnie sprawdzalem i stwierdzam ze ten zaczep jak sie mocuje ten wezyk jest troszke oblamany i dlatego daje tak olejem...czy to moze byc spowodowane ze moja turbinka nie daje mocy takiej jaka powinna byc EGR sie mnie domyka i zamiast czystego tlenu cylindry dostaja spaliny .. stad odczucie w braku moczu ...
Musashi Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 a moze by tak vag: bledy spr. i logi porobic...
spanky Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 a moze by tak vag: bledy spr. i logi porobic... panie ... po co ... ? a tak powaznie ... nie mam juz sily tego pisac ...
Musashi Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 a moze by tak vag: bledy spr. i logi porobic... panie ... po co ... ? a tak powaznie ... nie mam juz sily tego pisac ... ty tez?
_Solar_ Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Opublikowano 31 Lipca 2008 prosze bardzo oto bledy z vaga 00575 oraz 00553 to ciekawe co na to teraz sie wypowiecie rzecz jasna jesli bedziecie chcieli rozmawiac na ten temat :gwizdanie:
Darek_G Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 A może najpierw trochę własnej iniciatywy: 1. 2. logi przede wszystkim 3. odczyty z vaga do odpowiedniego działu -> http://www.a4-klub.pl/smf/diagnostyka_vag-b24.0/ ...i wszyscy będą zadowoleni
Musashi Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 prosze bardzo oto bledy z vaga 00575 oraz 00553 to ciekawe co na to teraz sie wypowiecie rzecz jasna jesli bedziecie chcieli rozmawiac na ten temat :gwizdanie: to sa tylko zapisy bledow a nie logi. 00575 wskazuje na problem z cisnieniem w dolocie, wartosc poza zakresem, byc moze uszkodzony N75 sterujacy turbina, byc moze dziura w dolocie, natomiast zeby sprecyzowac trzeba wartosc cisnienia w dolocie pomierzyc wlasnie wykonujac logi... 00553 to blad LMM - miernika masy powietrza czyli G70, wartoby sprawdzic przez odpiecie i ponowne podpiecie zlaczki, czy blad bedzie sie powtarzac. jest jakis dodatkowy opis kazdego z tych bledow?[br]Dopisany: 01 Sierpień 2008, 01:35 _________________________________________________obecnosc wiekszej ilosci oleju na filtrze, moze swiadczyc o dziurze w dolocie, a olej jezeli dostal sie do zlaczki G70 moze powodowac problem z polaczeniem ekektrycznym zlaczki
spanky Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 prosze bardzo oto bledy z vaga 00575 oraz 00553 to ciekawe co na to teraz sie wypowiecie rzecz jasna jesli bedziecie chcieli rozmawiac na ten temat :gwizdanie: no i pieknie... poglad juz mamy [Musashi wyjasnil - ale chyba ma problemy ze snem ... ] teraz tylko komplet logow i bedzie wiadomo co sie zesralo ...
_Solar_ Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2008 dzieki za sprostowanie sprawy a logi postaram sie wrzucic w najblizszym czasie jak tylko bede mial mozliwosc ich dokonania
Rekomendowane odpowiedzi