athek Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 Witajcie posiadam turbo od A6 silnik 147 kucy ? bodajże z początków produkcji V6. mojke pytanie brzmi czy do tej turbiny musze wszystko przerabiać jak do turbo z AWX (komp podciśnienia zaworki kolektor) czy musi mieć jeszcze inny kolektor wydechowy ta turbina.?
Piotrek98igo Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 wszystko,a turbo do d*py,odpusc
athek Opublikowano 13 Września 2013 Autor Opublikowano 13 Września 2013 Dlaczego do d*py? wizualnie widać ze w porównaniu do turbo z AHU jest ze 3 razy większe więc jak polecacie lepiej z AWX ? hm nie rozumiem dlaczego to turbo jest nie ok ?
Piotrek98igo Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 bylo juz to pytanie,masz podwieszony temat o modach 1.9tdi
athek Opublikowano 13 Września 2013 Autor Opublikowano 13 Września 2013 Tak widziałem temat o modach ale nic nie pisze o turbo z V6. i tu pytanie jaki kolektor ewentualnie można zainstalować do tego turbo? jedybne info jakie widziałem to turbo AWX lub BRD.. 216-ki i FMIC.. wiem o tym wszystkim czekam na wypowiedź kogoś kto robił mod z turbo z tego motoru
Piotrek98igo Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 nikt tego nie robil, bo nikt nie jest idiota
athek Opublikowano 14 Września 2013 Autor Opublikowano 14 Września 2013 Co w tym turbo jest nie tak ? nie wierze że tak duża turbina po dobrym wysterowaniu nie będzie dobrze dmuchać? w sumie nic nie tracę zakładając to turbo i tak będę się przymierzał do założenia tego z AWX. chodzi mi jedynie o to jaki kolektor wydechowy pasuje do tego turbo hm
marcindlug Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 zaden nie pasuje wiec musisz sobie wyspawac wlasny
athek Opublikowano 14 Września 2013 Autor Opublikowano 14 Września 2013 zespawać na stałe razem z turbo z tego co widziałem nikt nie robił takiego czegoś hm poprawiam się sprawdziłem i turbo pochodzi z A6 z 2003 roku z silnika tego nowszego co miał więcej koników. zastanawia mnie opłacalność przedsięwzięcia ze względu na to ze mam już turbo. gdybym chciał kupić jakieś z AWX np. to muszę dodać 1000 zł ;/ a w tym przypadku mogę to przeznaczyć na inne rzeczy które i tak będę musiał zmienić
Piotrek98igo Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 nie ma znaczenia czy to turbo z 180ps czy 150 ,wszystkie byly takie same. zaloz i pochwal sie turbo dziura
athek Opublikowano 14 Września 2013 Autor Opublikowano 14 Września 2013 Widzisz tutaj jest pierwsza przydatna informacja którą uzyskałem od ciebie hm chłopaki zakładają turba od 2.7 TDI i śmigają. więc to turbo jest takie do d*py faktycznie ?
Piotrek98igo Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 jest to turbo starej generacji i nie nadaje sie do tuningu jak inne turbiny. Jest wiele korzystniejszych opcji,ktore beda lepiej funkcjonować. Wszystko masz opisane w podwieszonym temacie.
athek Opublikowano 14 Września 2013 Autor Opublikowano 14 Września 2013 no wiem o tym że inne turbo są wydajniejsze. że opłacalność 1.9 tdi AHU jest bardzo mało opłacalna ale nie stać mnie na swap na PD a tym bardziej na zakładanie jakichś drogich modyfikacji jak tam chłopaki pisali mam takie turbo i tu się zrodziło pytanie czemu by nie wykorzystać. ale widzę że lepszą opcją będzie sprzedanie tego turbo i kupienie czegoś wydajniejszego
Piotrek98igo Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 zalezy ile kasy chcesz przeznaczyc i ile mniej wiecej chcesz miec. w ahu najkorzystniej wypada mod typu wtryski od 110ki i soft masz ~130ps dalsze mody wiaza sie z przerobieniem instalacji sterowania turbiny z nadcisnienia na podcisnienie.
athek Opublikowano 15 Września 2013 Autor Opublikowano 15 Września 2013 mam całą instalację do przerobienia na podciśnienie. komp 16 bit też już za niedługo będzie niby mam chip zrobiony ale przy takiej modyfikacji konieczna redukcja softu. prawdopodobnie będę kupował 216-ki za niedługo robię rozrząd i wymieniam na wałek od SDI ten z oznaczeniem 038. szukam też pompy 11mm. wszystkie te kwestie już mam obgadane. zamyjkam się niestety w temacie turbo
athek Opublikowano 15 Września 2013 Autor Opublikowano 15 Września 2013 no właśnie tak myślę sprzedam tamto turbo podzbieram i będę szukał
Rekomendowane odpowiedzi