Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

silnik 2.4 a instalacja lpg. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam do kupienia audi a4 b6 z silnikiem 2.4 o przebiegu 250 tys km. Czy ten silnik nadaje się do lpg i czy przy takim przebiegu jest sens inwestować w montaż instalacji lpg? Czekam na jakieś sugestie.

Opublikowano

Nadaje się jak najbardziej tylko oczywiście koszt będzie większy ze względu na V6.250 tys.to faktycznie nic.

Opublikowano
  • Autor

A orientuje się ktoś ile taka dobra instalacja kosztuje?

Opublikowano

co najmniej trzy tysie trzeba dać

---------- Post dopisany at 22:13 ---------- Poprzedni post napisany at 22:11 ----------

znam osobiście dwa stare passaty co mają po około 500 000 km i jeżdżą na gazie

Opublikowano

ponizej 3 tys nie zrobisz tego na dobrych podzespolach w dobrym zakladzie. 3-3,5 to realna cena

Opublikowano

ja posiadam 2.4 i na instalke wydałem 3.200 i autko smiga elegancko:naughty:

Opublikowano

up, co masz za instalacje?

Opublikowano

Witam posiadam również 2.4 V6 2003r.. i co 1000 tyś kilometrów wyskakuje mi błąd check engine co to może być.... kasuje go w ten sposób że odłanczam kleme na parę sekund...Czy ktoś z Was wie o co tu chodzi.. prawdopodobnie o mieszanke ale byłem u gazownika i wychodzi ze jest wszystko ok... Czy ktoś z was posiada wiedzę na temat tej usterki

Opublikowano

zmien gazownika

wg mnie najpredzej sterownik przekracza 25 % dopasowania dawki przez to wali bleda. skasujesz go poprzez odpiecie o od nowa rosna wartosci poza doposzczalne i to samo.

jak gazownik sprawdzal instalke? pojechalscie w trase? sprawdzil wskazania przeplywomierza sondy itd?

Opublikowano

ja u siebie ustawiałem na sonde gaz i nic sie nie pali żaden check

Opublikowano

Jak zamierzasz latać autkiem długo, to wstawiaj Prinsa do v-ki, najlepsze co może być :naughty:

Opublikowano

co nei zmienia faktu że źle zamontowany i wystrojony na nic się zda i byle jaka instalka zrobiona z głową będzie lepiej pracować

Opublikowano

Niech Arek na forum się rozejrzy to może jakiś dobry zakład od gazu znajdzie blisko siebie, ja o warszawie lub okolicach słyszałem ze dobrze robią, Poziek nawet chyba wspominał jeśli dobrze pamiętam...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja u siebie ustawiałem na sonde gaz i nic sie nie pali żaden check

A jak ustawiłeś?

Opublikowano

Vag podłaczony grupa dane krotko terminowe i długoterminowe wychylenie w procentach i interfejs do gazu i w droge najlepiej z kims jechac i regulować

Opublikowano

i to jest dobre podejscie do sprawy. oczywiscie wszystko musi byc sprawne i bedzie dobrze

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ile takie autko pali gazu trasa/miasto?

Opublikowano

Minimalne spalanie w trasie jakie udało mi się uzyskać to 10,3l/100km przy 3 osobach na pokładzie i pełnym bagażniku w zimie. Predkości wg przepisów.

A na co dzień tryb mieszany zawsze pali 12-14l na 100km.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

podepne się pod temat bo nie chce zasmiecać. Ile by spaliła taka A-czwóreczka w samym mieście przy srednim traktowaniu pedału gazu od czasu do czasu przyciskajac mocniej :) jaka jest waszym zdaniem róznica w spalaniu pomiedzy silnikiem 2.4 a 1.8T?