Kuklex Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Witam. Turbo w moim AHU świszczy i grzechocze, bynajmniej tak mi się wydaje. Turbo w poprzednim silniku na syntetyku 5W40 też wydawało takie dźwięki ale ciszej. Tu jest inne turrbo, po zalaniu pół-syntetyku 10W40 wyciszyło się troszkę ale nadal jest mocno słyszalne. Na filmie, na 4 biegu słychać dobrze, najlepiej w słuchawkach. Teraz o stanie silnika. Od wymiany oleju czyli 3k km nie ubyło nic oleju. Samochód jeździ na programie i turbo dmucha 1.05bar, zero dymu czyli wykluczam jakąkolwiek nieszczelność. EGR zaślepiony ponieważ czasami otwierał się przy około 3k rpm powodując brak mocy i zasłonę dymną - po zaślepieniu problem zniknął. Kolega straszy mnie że turbo się kończy i to szybko. I tu moje pytanie, czy tuebo z VG wydaje takie dźwięki przy wyższym doładowaniu czy rzeczywiście się już kończy. U brata w AJMie na programie słychać przyjemny świst turbiny ale nie wiem czy można porównywać turbo VG z VNT. Pozdro
vauxhall95 Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 sprawdz luzy i tyle.te turbo tak czesto maja
icor Opublikowano 19 Września 2013 Opublikowano 19 Września 2013 Mi się działo tak samo jak miałem padnięty zawór od sterowania sztangą.
Rekomendowane odpowiedzi