Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Air ride z B5 do B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie proszę o radę tych którzy wiedzą coś więcej na temat air. Kolega BRYLANT ma do sprzedania tak owe zawieszenie ze swojego B5. Czy istnieje taka możliwość aby to zapakować do mnie do B6? Szczerze powiem to nie wiem z czym to się je i chciałbym zaciągnąć trochę języka. Dane jakie mi wysłał BRYLANT

air praktycznie nowy zrobił wypad nad morze i zdemontowany

pracuje na kompresorze viair 380c do 12bar

butla zrobiona pod wymiar bagażnika długa i wąska wystarcza na kilka razy bo to był bardziej użytkowy

zawory to 5/3 1/4" prędkość optymalna klikasz i.. jest w górze

dodatkowy odwadniacz zaraz za kompresorem na w razie w i spełniał role znakomicie

wszystko było nowe w zestawie

sterowanie było schowane w popielniczce a manometry w schowku i nawet nie zdążyłem ich dokończyć tzn zamontować na stałe

przewody są praktycznie wszystkie oprócz jednej rurki co szła do przedniej osi i manometrów ponieważ nie zdążyłem jej wyciągnąć a przewody to 10mm

Moze ktoś pomóc?

Dzieki wielkie

Opublikowano
Panowie proszę o radę tych którzy wiedzą coś więcej na temat air. Kolega BRYLANT ma do sprzedania tak owe zawieszenie ze swojego B5. Czy istnieje taka możliwość aby to zapakować do mnie do B6? Szczerze powiem to nie wiem z czym to się je i chciałbym zaciągnąć trochę języka. Dane jakie mi wysłał BRYLANT

air praktycznie nowy zrobił wypad nad morze i zdemontowany

pracuje na kompresorze viair 380c do 12bar

butla zrobiona pod wymiar bagażnika długa i wąska wystarcza na kilka razy bo to był bardziej użytkowy

zawory to 5/3 1/4" prędkość optymalna klikasz i.. jest w górze

dodatkowy odwadniacz zaraz za kompresorem na w razie w i spełniał role znakomicie

wszystko było nowe w zestawie

sterowanie było schowane w popielniczce a manometry w schowku i nawet nie zdążyłem ich dokończyć tzn zamontować na stałe

przewody są praktycznie wszystkie oprócz jednej rurki co szła do przedniej osi i manometrów ponieważ nie zdążyłem jej wyciągnąć a przewody to 10mm

Moze ktoś pomóc?

Dzieki wielkie

Niestety ale amortyzaotry się różnią i bez większych przeróbek nie da rady, druga sprawa że air za 2500zł jest to zestaw budżetowy który napewno nie będzie bezawaryjny. W Twoim wypadku proponuje poszukać firm co zajmują się takimi przeróbkami i wziąć bezpośrednio od nich, z swojej strony mogę polecić Czesław Customizer, znam wiele osób co śmiga na ich zestawach i są zadowoleni:wink: