Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poziomowanie ksenonów w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałem pękniętą obudowe lampy przedniej, musiałem ją wymienić ale moje lampy to był ksenon d2, ciężko było dostać taką lampe pojedyńczo w dobrych pieniążkach więc kupiłem obie sprawne lampy ksenonowe d2 bez żarówek i przełożyłem z moich lamp. Jednak automatyczne poziomowanie nie działa. Nie wiem dlaczego, wszystko wygląda ładnie, czujnik od wahacza też sprawny aczkolwiek nadal poziomowanie nie działa, wyświetla błąd na ekraniku w samochodzie i nie poziomuje. Byłem u mechanika szukał błędu na komputerze ale nic nie znalazł. Musiałem wypoziomować ręcznie żeby tak nie raziły ale błąd nadal jest i nie poziomują się. Ktoś wie w czym tkwi problem?

Opublikowano

jedż do innego mechanika, bo jeśli masz błąd na fisie to na vagu zawsze coś wyskoczy

a z poziomu vaga jest samopoziom

druga sprawa to czy w lampach były silniczki od poziomowania bo często lampy na allegro to same puszki

• 12 lat później...
Opublikowano

Panowie. Dziwny temat z ksenonem a właściwie z poziomowaniem.

Dziś był ściągnięty czujnik bo wiązką się przetarła, przy okazji jeden żarnik się skończył a jadąc autem i hamując ksenon leci w dół a przyspieszając ustawia sie wyżej.

Po uruchomieniu silnika ksenon robi swoj ruch a błędów juz nie ma.

Czy to może być źle zrobiona adaptacja czy przez to, że jeden żarnik się spalił i lampy świrują.

Czujnik jest dobrze włożony? Chodzi o ramiona jego.

20260302_174623.jpg

Edytowane przez Gorczyk

Opublikowano

Wygląda jakby działał na odwrót, na pewno dobrze złączyłeś przewody? Nie na odwrót?

Opublikowano

Przewody sa dobrze złączone a z kostki nie byly wyciągane (piny)

Opublikowano

Sprawdź w blokach pomiarowych jak zachowują się wskazania z czujników przy dociążaniu i obciążaniu auta. Wstaw zdjęcie z innej prrspektywy, tak aby było widać na nim który to czujnik i jak jest zamocowany.

Opublikowano

Sprawdziliśmy wskazania i rzeczywiście wartosci były dziwne. Nie wiem co zrobil ale wyzerował to i adaptacja pozniej przebiegła pomyslnie. Wieczorem sprawdzę jak sie zachowuje i czy ksenon również skręca pod czas jazdy.