Skocz do zawartości
IGNOROWANY

zawias gwint tył za nisko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam gwintowane zawieszenie w a4b6, ale tył jest strasznie nisko wiec rozkręciłem koło potem nadkole ale z tego co zobaczyłem sruba jest rozkręcona na maxa do góry wiec juz nie podniose . Teraz pytanie co moge zrobić zeby został gwint a auto sie podniosło 4 cm : zastosować inną spręzyne np. 1BE moze to być zwykłą spręzyna seryjnie montowana w s-line ? czy musi być to spręzyna pod gwint ? prosze o pomoc bo nie miałem nigdy gwintu :) i jestem zielony :)

azawias.jpg

Opublikowano

kombinuj ze sprężynami u mnie było tak samo,jaki gwint?

Opublikowano

nie wiem jeszcze po jutrze bede miał springi wtedy zobacze. ale spręzyny takie seryjne też do gwintu podejdą ?

Opublikowano

Miałem ten sam problem, kupiłem gumowe podkładki z allegro za małą kasę i wsadziłem pod tuleje redukcyjną. Początkowo było super, nawet musiałem o cm obniżyć tył. Przejechałem trase gdansk-zakopane-gdansk i auto siadło znowu i zaś uratowany cm. znowu góry....nie ogarniam tego gwintu. Nie wiem, czy to sprężyny jakieś do bani, czy z racji słabej jakości gwintu taki problem. W borze miałem tą samą markę i dwa lata śmigałem. Zero problemu z regulacją itp. A tu żeby ruszyć nakrętki trzeba się mega napracować. Regulacja samego tyłu zajmuje mi ok 1.5h - koszmar

Wracam do 1BV, nie jest może tak nisko, ale ile problemów mniej:facepalm:

Opublikowano

na tył zapodałem eibacha-35 i utrapienie minęło :grin:

Opublikowano

chciałbym mieć taki problem jak ty :(

przed zrolowaniem nadkola było tak

222And4more_tonemapped.jpg

i został mi tylko centymetr :( nigdy nie jest za nisko :P

pierscień od regulacji masz na górze gwintu czy gwint masz nad pierścieniem? bo może skręcasz nie w tą strone