Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana wahaczy u mechanika - wał??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem Ci tylko tyle że napewno nie jestes sam ja ostatnio ''robiłem'' zawieszenie w mojej audi A4 do wymiany miłay być górne wachacze i końcówki drązka. Pojechałem do zanjomego mechanika znanego podobno w świecie forumowiczów jako ceniony mechanik itd itp. Cena za 4 drązki i końcówki z lemfordera jak powiedział po koleżeńsku 840 zł. W trakcie wymiany okazało sie ze jeszcze dwa dolne trzeba i łączniki wymienić miały być też lemfordera w dobrej cenie. Dzwonie raz drugi trzeci piąty i pytam o cene tych dwóch wachaczy i łączników bo rozważałem zakup kompletu, nie mogłem się dowiedzieć zwodził..... mieliśmy pogadać na drugi dzien bo auto zostało w warsztacie.mimo to zapewniał ze cena będzie ok. Na drugi dzień pojechałem do wasztatu samochód był już zrobiony. wymienił jeszcze drązki z osłonami o czym wogóle mnie nie poinformował, ale też miały byc lemfordera. co sie okazało cena za wszystkie części wyniosła juz bez mała 2000 tyś jak dla mnie dużo. W domu wchodze pod samochód a tam jeden dolny nie jest bankowo firmy lemforder tylko podobno TRW ale nazwa producenta jest zeszlifowana na dole. Mówie mu co i jak twiedzi ze sie pomylił........ . Mówie mu ze przez takie jego postępowanie to w h*j kasy w plecy jestem to mi odpowiada ze nic na to nie poradzi. I co wy na to ? Jeszcze musze podjechac do innego mechanika sprawdzić jakiej firmy są te drązki i osłony bo samemu to zabardzo nie wiem jak to sprawdzić bo czuje ze tu był jeszcze jakiś wałek.

Opublikowano

p.s.

"mój" mechanik stwierdził że mam dwa przednie wahacze i końcówki do wymiany - komplet lemfordera - 950 pln. coś mnie tknęło że przecież nic mi się nie tłucze pod autem więc...

pojechałem na stację diagnostyczną : diagnosta stwierdził " w zawieszeniu nie ma Pan NIC do wymiany"

i jak tu wierzyć mechanikom :facepalm:

Opublikowano

Wszystko masz na wahaczach - na prostych TRW jest napisane na boku TRW DE ECO przynajmniej na oryginałach , na tylnich dolnych cieżko znaleźć oznaczenia , na łącznikach od strony wewnętrznej są oznaczenia ( LMO to będzie Lemforder )

Opublikowano
Powiem Ci tylko tyle że napewno nie jestes sam ja ostatnio ''robiłem'' zawieszenie w mojej audi A4 do wymiany miłay być górne wachacze i końcówki drązka. Pojechałem do zanjomego mechanika znanego podobno w świecie forumowiczów jako ceniony mechanik itd itp. Cena za 4 drązki i końcówki z lemfordera jak powiedział po koleżeńsku 840 zł. W trakcie wymiany okazało sie ze jeszcze dwa dolne trzeba i łączniki wymienić miały być też lemfordera w dobrej cenie. Dzwonie raz drugi trzeci piąty i pytam o cene tych dwóch wachaczy i łączników bo rozważałem zakup kompletu, nie mogłem się dowiedzieć zwodził..... mieliśmy pogadać na drugi dzien bo auto zostało w warsztacie.mimo to zapewniał ze cena będzie ok. Na drugi dzień pojechałem do wasztatu samochód był już zrobiony. wymienił jeszcze drązki z osłonami o czym wogóle mnie nie poinformował, ale też miały byc lemfordera. co sie okazało cena za wszystkie części wyniosła juz bez mała 2000 tyś jak dla mnie dużo. W domu wchodze pod samochód a tam jeden dolny nie jest bankowo firmy lemforder tylko podobno TRW ale nazwa producenta jest zeszlifowana na dole. Mówie mu co i jak twiedzi ze sie pomylił........ . Mówie mu ze przez takie jego postępowanie to w h*j kasy w plecy jestem to mi odpowiada ze nic na to nie poradzi. I co wy na to ? Jeszcze musze podjechac do innego mechanika sprawdzić jakiej firmy są te drązki i osłony bo samemu to zabardzo nie wiem jak to sprawdzić bo czuje ze tu był jeszcze jakiś wałek.

Przez takich "mechaników"a raczej dzięki nim to co mogę robie sam w aucie.

Nikt nie powie mi że zamontował LMO a da gówno 1/3 wartości zdrowego wahacza.

Tak jak pisałem wcześniej mechanik wymieniał mi wahacze na pałę przez co popłynąłem z kasą do tego robocizna kitu warta bo nie chciało się prawidłowo ułożyć wahacza:facepalm:

Współczuje naprawdę,bo za 2 koła to byś miał jeszcze nie tylko na wahacze ale także amorki:facepalm:

Opublikowano

Sam tez robie co moge sam, a jak nie to jade do kolegi i robimy razem albo on sam. Mam pewnosc ze jest zrobione dobrze i na czesciach jakie ja sam sobie kupie. Mechanicy to mega zlo, unikam jak tylko moge.

Opublikowano

Na przednie amorki napewno by zostało to fakt :( Całości mu jeszcze nie zapłaciłema ale mysle ze przy uregulowaniu reszty kwoty napewno bez paru ''miłych'' słów się nie obejdzie. A gościa to w zyciu nikomu nie polecę po tej jego super usłudze trudno.