Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 Blb] Siemianowe Audi. Black Mat Project. Nowy Silnik ;-P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupuj komplet LUK'a, choc ja na Twoim miejscu zawalczylbym o jednomasa... Jezdzi sie naprawde fajnie, przy Twoim stylu zdecydowanie lepiej :naughty:

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 247,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siemian a nie myslisz czasem o zmianie furki na fabrycznie bardziej przystosowana do upalania :naughty: wiesz jak jest.. nie zycze ale w pewnym momencie podzespoly leca lawinowo

wiadomo to jak ktos uzytkuje samochod i do czego go uzywa to indywidualna sprawa , ale szczerze to kolega ma racje , do twojego stylu jazdy ten samochd sie kompletnie nie nadaje a przy takim stylu jazdy i przebiegu tam zaraz wszystko kleknie plus to co wazniejsze do zabawy auto o wadze 1,5 t i przednim napedem bez wzgledu na to ile ma koni to srednia przyjemnosc.

Na twoim miejscu pomienial bym to na dwa auta jedno budzetowe na co dzien a drugie do takich wlasnie zabaw.

Raz ze przyjemnosc bedzie wieksza a dwa ze zaczniesz sie rozwijac w bardziej wymagajacym sprzecie.

Opublikowano
  • Autor

Kupuj komplet LUK'a, choc ja na Twoim miejscu zawalczylbym o jednomasa... Jezdzi sie naprawde fajnie, przy Twoim stylu zdecydowanie lepiej :naughty:

kurcze nie mam zbytnio czasu eksperymentować z jednomasem to po pierwsze. Po drugie na dwumasa dostane dobry termin płatności a to też ważne :)

No zobacze co wybiore i czy wszystkie będą teraz dostępne. Luk wychodził 500zł drożej jak sprawdzałem 2 tygodnie temu...

no i się już wszystko wiadomo.... Sprzęgło się rozleciało... :confused4: :confused4: :confused4: :confused4:

Siemian a nie myslisz czasem o zmianie furki na fabrycznie bardziej przystosowana do upalania :naughty: wiesz jak jest.. nie zycze ale w pewnym momencie podzespoly leca lawinowo ;(

no a mam nadz ze Twoj majster cos tam da rade podzialac z tym sprzeglem niekoniecznie wydajac duzo Twojej kasy :good:

seves zmiana auta nie wchodzi w gre. To są elementy ekploatacyjne i trzeba się liczyć z okresową ich wymianą.

To tak jak bym chciał auto zmienić bo mi się opony skończyły... To sprzęgło i dwumas miało nalatane 230tys. w tym 100tys. mojej jazdy.

Wymienie i będe miał na 2-3 lata spokój. Jesli wytrzyma 150 tys. to będe zadowolony

Opublikowano

a ile ci wycenili tych 3 firmy komplety (dwumas + sprzęgło + docisk)?

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj popołudniu powinienem znać dokładne ceny bo już nie pamiętam

Opublikowano

Siemian tylko nie kupuj Sachsa,ja kupilem i dwumas byl do wymiany po 15 tys km :wallbash: a te gwarancje to se mozna wsadzic bo nie uznali mi...kupuj Luka

Opublikowano

Siemian a nie myslisz czasem o zmianie furki na fabrycznie bardziej przystosowana do upalania :naughty: wiesz jak jest.. nie zycze ale w pewnym momencie podzespoly leca lawinowo ;(

no a mam nadz ze Twoj majster cos tam da rade podzialac z tym sprzeglem niekoniecznie wydajac duzo Twojej kasy :good:

seves zmiana auta nie wchodzi w gre. To są elementy ekploatacyjne i trzeba się liczyć z okresową ich wymianą.

To tak jak bym chciał auto zmienić bo mi się opony skończyły... To sprzęgło i dwumas miało nalatane 230tys. w tym 100tys. mojej jazdy.

Wymienie i będe miał na 2-3 lata spokój. Jesli wytrzyma 150 tys. to będe zadowolony

No wiem no wiem przeciez jestes w swojej furce zakochany :tongue4:

poza tym nie po to tyle w nia pakujesz zeby przy byle sprzegle sprzedac :naughty:

a ja przy okazji zagaduje bo moze chcialbys ja w dobre rece oddac :gwizdanie:

Opublikowano

a ja przy okazji zagaduje bo moze chcialbys ja w dobre rece oddac :gwizdanie:

Jak dasz dobrą cenę to nawet i w Twoje ręce odda :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

a ile ci wycenili tych 3 firmy komplety (dwumas + sprzęgło + docisk)?

kpl. z Valeo razem z robotą wyjdzie mnie ok. 2100zł.

Opublikowano

Nie bralbym Valeo tylko LUK'a... nie jestes niedzielnym kierowca.

Opublikowano
  • Autor

a myślisz że to będzie aż taka róznica?[br]Dopisany: 16 Sierpień 2010, 13:23_________________________________________________kurcze z tego co się dowiadywałem to ten zestaw z Valeo jest zestawem zamieniającym koło dwumasowe w jednomasowe.

Nazywa się to Kit 4P czy jakoś tak i od niedawna jest dostępne do silnika 2.0 tdi.. :mysli: :mysli:

Może to będzie lepsze rozwiązanie...

Opublikowano

Mozesz poeksperymentowac :)

Opublikowano
  • Autor

Mozesz poeksperymentowac :)

no myśle że to może być ciekawe rozwiązanie jeśli dzięki temu można się pozbyć tego nieszczęsnego dwumasu...

Opublikowano

Jesli nie jezdziles nigdy autem z jednomasem, to sprobuj, swietna sprawa :cool1:

Duzo fajniej przenosi moc na kola, fajniej sie przepina biegi [bez zamulania silnika].

Opublikowano
  • Autor

Jesli nie jezdziles nigdy autem z jednomasem, to sprobuj, swietna sprawa :cool1:

Duzo fajniej przenosi moc na kola, fajniej sie przepina biegi [bez zamulania silnika].

jezdziłem autem z jednomasem i moim zdaniem jezdzi się bardzo fajnie. Do tego nei mam zastrzeżeń...

Boje się tylko o trwałość tych elementów ale myśle że nie powinno być źle...

Opublikowano
kurcze z tego co się dowiadywałem to ten zestaw z Valeo jest zestawem zamieniającym koło dwumasowe w jednomasowe.

Nazywa się to Kit 4P czy jakoś tak i od niedawna jest dostępne do silnika 2.0 tdi..

jestes pewien ? kot ci takich informacji udziel ? do niedawna nie bylo godo zadengo 2.0 TDI a pytalem o nigo miesiac temu , na stronie Vale to go nie ma:

http://www.valeoservice.com/data/master/webfile/19478266284C10FFE545913.pdf?rnd=796

Opublikowano

turdzi masz racje... ale nie wiem, czy to nie pasuje rowniez do 2.0TDI. :mysli: Przynajmniej kojarza mi sie takie informacje od Irka [jaro4444].

Opublikowano

a myślisz że to będzie aż taka róznica?[br]Dopisany: 16 Sierpień 2010, 13:23_________________________________________________kurcze z tego co się dowiadywałem to ten zestaw z Valeo jest zestawem zamieniającym koło dwumasowe w jednomasowe.

Nazywa się to Kit 4P czy jakoś tak i od niedawna jest dostępne do silnika 2.0 tdi.. :mysli: :mysli:

Nie polecam Valeo :thumbdown: Wymienialiśmy ostatnio mojemu ojcu w pasku tdi sprzęgło i od razu się slizgało :thumbdown: A potem kupiony już sam zacisk Luk`a i o dziwo był kilka mm grubszy :blink: teraz lata :good:

Opublikowano
  • Autor

Nie polecam Valeo :thumbdown: Wymienialiśmy ostatnio mojemu ojcu w pasku tdi sprzęgło i od razu się slizgało :thumbdown: A potem kupiony już sam zacisk Luk`a i o dziwo był kilka mm grubszy :blink: teraz lata :good:

no zobaczymy.Wy wymienialiście samo sprzęgło? Tutaj w gre wychodzi wymiana całości więc to też inaczej niż przy samym sprzęgle.

kurcze z tego co się dowiadywałem to ten zestaw z Valeo jest zestawem zamieniającym koło dwumasowe w jednomasowe.

Nazywa się to Kit 4P czy jakoś tak i od niedawna jest dostępne do silnika 2.0 tdi..

jestes pewien ? kot ci takich informacji udziel ? do niedawna nie bylo godo zadengo 2.0 TDI a pytalem o nigo miesiac temu , na stronie Vale to go nie ma:

http://www.valeoservice.com/data/master/webfile/19478266284C10FFE545913.pdf?rnd=796

z tego co wiem to pojawiło się to jakieś 2 tygodnie temu, bo wtedy mi Wojtekce dzwonił. W Web-catalogu z Valeo jest już dostępne.

Opublikowano

A masz link do tego katalogu ?[br]Dopisany: 16 Sierpień 2010, 16:09_________________________________________________

turdzi [/b]masz racje... ale nie wiem, czy to nie pasuje rowniez do 2.0TDI. :mysli: Przynajmniej kojarza mi sie takie informacje od Irka [jaro4444].

Flyerwszystkie obecnie dostepne maja srednice 228mm a do B7 potrzebne jest 240mm.