shut88 Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Hej, Wie ktos czy da sie zmodyfikowac instalacje modulu centralnej elektryki tak, zeby na pozycji 0 swiecily tylko swiatla mijania bez postojowek, tylnych i podswietlenia deski?
chomiczesq Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 chyba da się to ogarnąć programem... właśnie wczoraj kolega mi o tym mówił tylko że on wspominał o tym że same halo się świeciły
chomiczesq Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 ok jutro podpytam ale jak chciałem żeby mi to ogarną to powiedział że nie ogarnia tego bo nie ma programu ,,, ale cierpliwości na pewno znajdą się tutaj magicy co ci w tym pomogą ale jutro jeszcze podpytam może chociaż podpowie do kogo z tym uderzyć
Marcino87 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 z modułu MCE nic nie zrobisz by halogeny się zaświeciły jako dzienne ewentualnie można MCE przekodować na skandyanwie wtedy po zapłonie na 0 się zaśiwęca światła
shut88 Opublikowano 9 Października 2013 Autor Opublikowano 9 Października 2013 Mam tak teraz, ale nie chce postojowek i podswietlenia deski.
Marcino87 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 zastosuj to pół forum na tym jeździ jest na prawdę gites http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/all-swiatla-dzienne-wykorzystaniem-modulu-sd-2-modele-b5-b6-154987/
Kazik123 Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 moduł sprawdza się w 100% jeśli masz xenon lub bixy to jedno z lepszych rozwiązań, na pewno lepsze to od pseudo ledów doklejanych do wszelakiej maści samochodów
rayh Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 właśnie że się da tak zrobić, tylko trzeba miec możliwość włączenia długiego kodowania w vcds w module komfortu. Na bajt 0 ustawiasz tylko bit4 i masz światła mijania które świecą się tylko jeżeli spuścisz hamulec ręczny. tył się nie swieci wogóle. Do tego jak zmniejszysz sobie natężenie światła na 51% (bo tyle możesz min) to zmniejszy się dodatkowo zużycie mocy prawie o polowę. Ja mam niestety mk 8E0907279N na którym dlugie kodowanie nie dziala i własnie zastanawiam sie nad zmiana na mk 8E0907279L
Bart_poznan Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 długie kodowanie nie występowało ani w B6 ani w B7 , występowało w audi A3 8P , i innych modelach vag opartych o platforme 1K1 i 3C0 , czyli passata i golfa V no i oczywyscie we wszystkich wspólczesnych i tam szło uruchomiić opcje wyżej pokazaną dodatkowo szło przełączyć wykonanie świateł do jazdy dziennej na halogeny można natomiast włączyć tzw tryb skandynawski ale tylko jeśli mamy MCE w wersji HIGH zmieniając kodowanie ostatniego bitu na 2 - tryb skandynawski włączone światła mijania i pozycyjne w pozycji włącznika 0 na 4 - canada włączone halogeny i światła pozycyjne w pozycji włącznika 0 Coding 0?xxx: Light Sensor 0 = Light Sensor not installed 1 = Light Sensor installed 0x?xx: Trailer Hitch 0 = Trailer Hitch not installed 1 = Trailer Hitch installed 0xx?x: Headlights 0 = Halogen Headlights 1 = Xenon Headlights 0xxx?: Country 1 = Rest of World 2 = Northern Countries (Finland, Sweden, Norway, Denmark) 3 = USA 4 = Canada
rayh Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 faktycznie masz rację, wczoraj przesiedziałem pół nocy nad tym. Szkoda że nie ma długiego kodowania bo wtedy naprawdę możliwości były by większe. Ciekawe jakby zapakował do B7 modul komfortu z b8 (bo ponoć ten model ma) czy by dał efekt.
PRZEMEKC Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 za halogeny macie bankowy mandat, kazdy patrol wam to powie ,i pewnie da. halogeny to halogeny. rozmieszenie świateł do jazdy dziennej musi być takie: - wysokość od 250mm do 1500mm od podłoża - szerokość do 400mm od obrysu - odległość świateł od siebie min. 600mm
Bart_poznan Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 faktycznie masz rację, wczoraj przesiedziałem pół nocy nad tym. Szkoda że nie ma długiego kodowania bo wtedy naprawdę możliwości były by większe. Ciekawe jakby zapakował do B7 modul komfortu z b8 (bo ponoć ten model ma) czy by dał efekt. modułu z B8 nie zapakujesz , ma zupełnie inną architekturę i wymaga współpracy z innymi modułami z B8 ,platforma B6 i B7 To w zasadzie samo
rayh Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 a co myślicie o tym? Moduł świateł długich do jazdy dziennej DRL02-CAN (3652531540) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Rekomendowane odpowiedzi