Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak niemiecki serwis oszukuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z ciekawości poprosiłem kolegę w VW o sprawdzenie historii serwisowej mojego auta. No i wyszło na jaw ze Diler VW cofnął licznik.

2010 - 89254

2012 - 69480

20f7a1f4bdd8cf34m.jpg

a to wszystko dzieje się w pięknym Niemieckim salonie VW

Opublikowano

Zły link do zdjęcia skopiowałeś i nie otwiera się w powiększeniu.

Napisz coś więcej skąd pewność, że to salon cofnął, bo z treści postu nic nie wynika

niemiecki pisze się z małej litery :wink:

Opublikowano

Moje ex B5 też tak miało. W 2005 jakoś 330k z kawałkiem, a następny wpis równe 250k. Podrzucę screena wieczorem :wink:

Napaćkane z japca kaja

Opublikowano
Moje ex B5 też tak miało. W 2005 jakoś 330k z kawałkiem, a następny wpis równe 250k. Podrzucę screena wieczorem :wink:

Napaćkane z japca kaja

to o niczym nie swiadczy.Ktos prywatnie cofnał licznik później przyjechal do ASO i wpisali aktualny stan :whistling:
Opublikowano

Napaćkane z japca kaja

to o niczym nie swiadczy.Ktos prywatnie cofnał licznik później przyjechal do ASO i wpisali aktualny stan :whistling:

dokładnie:wink:

Opublikowano

Szybciej bym się po kliencie tego spodziewał niż po pracowniku aso :wink:

Opublikowano
  • Autor
Zły link do zdjęcia skopiowałeś i nie otwiera się w powiększeniu.

Napisz coś więcej skąd pewność, że to salon cofnął, bo z treści postu nic nie wynika

niemiecki pisze się z małej litery :wink:

Macie racje może i nie salon tylko poprzedni właściciel, ale po tym co mi kolega pracujący w innym salonie VW opowiadał bym się nie zdziwił ze zrobili to właśnie w VW. Dzisiaj rozmawiałem z adwokatem i on twierdzi ze to ASO odpowiada za sprzedaż, nawet jak poprzedni właściciel to zrobił to oni powinni sprawdzić co kupili i co sprzedają. Powiedział mi tez ze muszę zrobi wycenę auta ze stanem licznika jak go kupiłem i z takim jak by miał mieć naprawdę. Później wyśle się pismo do ASO i jak nie pójdą na ugodę to trzeba będzie zgłosić to na Policje a później wiadomo.

---------- Post dopisany 12-10-2013 at 16:40 ---------- Poprzedni post napisany 09-10-2013 at 19:42 ----------

Panowie wczoraj bylem w ASO przedstawiłem jak sprawa wygląda miły Pan powiedział ze muszą w aktach poszukać kto był pierwszym właścicielem i wyjaśnić sprawę.

Dzisiaj dzwoni Pan z ASO i opowiada jak do tego doszło, a wiec tak w 2010 roku auto było gdzieś w innym servisie i któryś z mechaników pomylił się i wpisał zły przebieg (jakoś nie bardzo chce mi się wieżyc w ta historie) wszystko chcą udokumentować. No to zapytałem Pana czy są wstanie poprawić błąd jaki zrobili bo za każdym razem jak będę chciał sprzedać auto i ktoś sobie sprawdzi stan historii będzie problem. Na to odpowiedzieli mi ze umie to zrobić tylko fabryka i z tym nie będzie tak łatwo. Co myślicie Panowie dopuszcza się robienia takich błędów w servisie, czy umówili się z innym ASO i chcą w taki sposób zatuszować sprawę.

Opublikowano

skoro są tego pewni, że ktos tam kiedyś sie pomylil, to niech Ci to dadzą na papierze i wtedy przy sprzedaży auta to przedstawisz, bo w aso jak ktos sobie będzie to auto sprawdzał to i tak mu to wyjdzie, tego juz wykasować się u nich chyba nie da... :wink:

Opublikowano
  • Autor

Tak tak tylko nie bardzo chce mi się wieżyc ze ktoś się pomylił i wpisał inny stan licznika.

Opublikowano

co to za pieprzenie ? przyjeżdża głupi klient z cofniętym licznikiem, serwisant wpisuje VIN , widzi poprzedni stan i wpisuje aktualny zły ? co to za pomysł w ogóle ?! ten sam pomysł co ułomnego serwisanta i poprzedniego właściciela pojazdu ? głupi z głupim się skumał i głupi wierzy ? coraz gorzej ....

Opublikowano

Może nie tyle wierzy co po prostu spisuje z licznika...takie jego zadanie ....

Robi swoje po prostu ..Uważasz ,że ma wezwać policję ,czy co zrobić ?;)

wysłane z one v :)

Opublikowano

"Nur fur den internen Gebrauch"

Usuń te fotki, bo kolega straci pracę i już więcej nic nie sprawdzisz.