darecy Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Jako posiadacz A5 - również się zgadzam, że z samą instalacją audio to jakaś lipa jest. Posiadam zestaw B&0. Głośniki grają fajnie. Ale to co się dzieje z drzwiami po podgłośnieniu muzy, to jest dramat... Wstyd dla B&0, że nie wymusili na Audi dobrego wygłuszenia drzwi. No i dzięki za podrzucenie koncepcji, którą na pewno zaimplementuję ---------- Post dopisany at 23:35 ---------- Poprzedni post napisany at 23:35 ---------- Pytanie jeszcze tylko - jaką folię i piankę polecacie, bo kompletnie się na tym nie znam:/ Nazwy masz w pierwszym poście, ale możesz zastosować delikatnie tańsze... Do A5 cupe weź 5 lub 6 mat stp.
rstr Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Sorry, nie zapytałem wystarczająco konkretnie:/ Odnośnie mat: Używałeś StP, model Silver, tak? - Jak sądzisz, warto dołożyć trochę do wersji Gold? Odnośnie pianki: Używałeś GMS-02, tak? Jak odczucia? Wystarczy, czy lepiej cieńszą / grubszą (o ile da się zamontować)? Na A5 Sportback wystarczy mi 8 mat?:>
darecy Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Radziłem się kulku sprzedawców i powiedzieli jak nie zamierzam tam inwestować dużych tysięcy w decybele to lepiej silver, raczej bym nie przepłacał... Wybrałem 5mm aby dokleić jeszcze fabryczny filc do pianki i zmieścić się. Powierzchnia drzwi w sportback jest podobna do avant'a więc 8 mat wystarczy na styk jak chcesz wszystko bardzo dobrze okleić to weź 9-10 na 4 drzwi, wtedy dasz 3 na przód/stronę 2 na tył
rstr Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Dzięki, przystępuję do zakupu:)
darecy Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Dzięki, przystępuję do zakupu:) daj znać jakie odczucia po wygłuszeniu
sysek27 Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 Popieram moda wygluszylem wszystkie drzwi matami do tego boczki wykleilem pianką 10mm z przodu założyłem focale 165mm na zwrotnicach system dwudrozny dodatkowo do bagażnika sub 10" przez dodatkowy wzmacniacz i powiem :kox: muszę jeszcze pomyśleć nad jakąś fajna zabudowa dla tego dodatkowego suba żeby nie tracić miejsca w bagażniku i już będzie mega ok
darecy Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Opublikowano 2 Listopada 2013 Adrian a nie myślałeś wykorzystać pudła oryginalnego subwoofera? Wiem, że wymiary i pudło głośnika jest o innych parametrach ale może warto spróbować. Dołożyłem wzmacniacz od A6 i jest lepiej, ale mam problem ze środkowym głośnikiem średnio-tonowym w desce rozdzielczej. Na moje ucho, to psuje mi dynamikę oraz dźwięk. Muszę pomyśleć o innym głośniku w to miejsce lub nie montować go tam wcale.
sysek27 Opublikowano 5 Listopada 2013 Opublikowano 5 Listopada 2013 Adrian a nie myślałeś wykorzystać pudła oryginalnego subwoofera?Wiem, że wymiary i pudło głośnika jest o innych parametrach ale może warto spróbować. Na razie mam dodatkową tubę w bagażniku, ale jakoś mi to nie pasi bo raz, że z d*py to wygląda a dwa zajmuje miejsce dlatego jak znajdę trochę czasu to pomyślę nad jakąś skrzynką w miejsce ori suba tylko narazie strasznie kiepsko z czasem u mnie, ale szerze powiem nie spodziewałem się, że dołożenie tego dodatkowego przodu dwudrożnego+wygłuszenie wszystkich drzwi da taką różnicę
darecy Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Opublikowano 5 Listopada 2013 Ja jeszcze dokupilem 2 głośniki w deskę 2-drożne bo ten środkowy i dwa boczne dupnie grają. Mam nadzieje ze przyjdą w tym tygodniu...
sysek27 Opublikowano 5 Listopada 2013 Opublikowano 5 Listopada 2013 No to czekam na relacje może też się skuszę
darecy Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Opublikowano 5 Listopada 2013 No to czekam na relacje może też się skuszę Cieżko dostać taki wymiar, tam jest 3,2' czyli 8cm odstęp śrub, druga sprawa to głębokość?! Ciekawy jestem czy magnes większy wejdzie... Jest dość fajny głośnik JBL w to miejsce tylko ma 87mm i obawiam sie ze nie podejdzie...
mumen Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Radziłem się kulku sprzedawców i powiedzieli jak nie zamierzam tam inwestować dużych tysięcy w decybele to lepiej silver,raczej bym nie przepłacał... Wybrałem 5mm aby dokleić jeszcze fabryczny filc do pianki i zmieścić się. Powierzchnia drzwi w sportback jest podobna do avant'a więc 8 mat wystarczy na styk jak chcesz wszystko bardzo dobrze okleić to weź 9-10 na 4 drzwi, wtedy dasz 3 na przód/stronę 2 na tył Ja na początku jak u siebie wygłuszałem zamówiłem 4 szt, zabrakło dokupiłem 3 szt. i potem jeszcze 2 szt. Razem wlazło prawie 9 szt. i to tylko na przednie drzwi tylnych nie robiłem, zabrakło siły i czasu. Myślę ze mam dobrze wygłuszone i wcale nie przedobrzyłem. Maty STP 75/53 cm. Moje drzwi poniżej.
kulbiks Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 A jak technicznie wygląda podłączenie wzmacniacza z a6'tki? Wtyki od mmi i te od głośników do wymiany?
cool506 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Wtyki i wiązka jest taka sama Czyli p& p ,? P.s. wtyczka doszla z pinami, dzieki, jak mi jutro nie wypadnie z glowy to dryndne, ciekaw jestem co tam jak tam... Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4
pieron82 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Panowie, przymierzam się do B&O bo mam obecnie "8 głośnikową porażkę" rozumie, że jak już będzie wszystko sciągane to warto też wygłuszyć bo jak mówicie efekt jest zauważalny? btw gdzie się kupuje te mdf`y? montujemy je też do B&O? tylko pod tez duże?
kulbiks Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zamawianiem tu ale po za Allegro:Przedmioty użytkownika nsrrozrywkanetpl - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
darecy Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2013 warto wygłuszyć, a efekt jest bardzo słyszalny na +
pieron82 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 wygluszales tylko przód czy też tył?
darecy Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2013 na razie przód - czasu brak na tył
Rekomendowane odpowiedzi