Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 Pracuje na 3 gary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów ,

Niedawno zakupiłem A4 B5 1.8T AEB.

Sprawa wygląda tak , poprzedni właściciel nie wiedział co w aucie siedzi dlatego sprzedał po okazyjnej cenie.

Auto pali na 3 gary , był także problem z immo ale już go rozwiązałem vagiem(adaptacja kluczyków).

Co do 3 garów , nie pali na drugim cylindrze, jest na nim brak iskry nieważne którą cewkę tam przełożę.

Cewki wszystkie dostają napięcie po przekręceniu kluczyka , lecz ta jedna prawdopodobnie nie dostaje wysterowania.

Teraz moje pytanie , co jest winne? ECU czy moduł zapłonowy?

W komputerze brak błędów jeszcze dziś sprawdzę raz , ale był brak kompletny.

Dodam też że prawdopodobnie dwie cewki były wymienione , gdyż widnieją na nich napisy jak to się zwykle oznacza na alledrogo białym korektorem lub czymś podobnym , marka i nazwa silnika.

Mogło być tak że przeszła cewka i uszkodziła ECU? Co obstawiacie panowie

Autko ma 280 tys przebiegu

Pozdrawiam

Opublikowano

mialem ten sam problem na 2 garku...wymienilem moduł zaplonu,czujnik hala,nowe swiece,cewke(uzywana) i auto zaczelo prawidlowo pracowac..gdzie byla przyczyna nie wiem i generalnie wisi mi to bo auto chodzi:)

wymien na poczatek modul bo nowy kosztuje raptem 100zl

Opublikowano
  • Autor

No moduł już zamówiłem wczoraj więc jutro powinien przyjść , to było pierwsze co mi wpadło do głowy skoro iksry nie dostaje tylko na tym cylindrze. Ale żeby go nie pokazało w vagu? kompletnie zero błędów, jak nie pali jeden cylinder nie powinien wywalać błąd o wypadaniu zapłonu?

Czujnik halla raczej dobry bo odpinałem go na wlaczonym silniku to zaraz w vagu pokazał błąd

Opublikowano

te silniki nie daja bledow zaplonu...tez mnie to zdziwilo u mnie ale niestety to za stara konstrukcja jest chyba mimo ze ja mam AJL a nie AEB

Opublikowano
  • Autor

No to myśle że po wymianie modułu będzie hulać szczególnie że musiałem kupić turbo bo stare wyje**** jak sprzęgło z żuka :D to i na kolejne diagnozy krucho z kasą w tym miesiącu już będzie :D

Opublikowano

turbo ci peklo?ja swoje gniote ile wlezie nonstop po osiedlu smigam 80-130kmh nie pakujac 4 czy 5tki..fajnie sie ciagnie na 1 biegu do 6 dych:)mam sportowy tlumik i brat mi mowil ze nie raz slyszal sssssss turbinki z konca osiedla:):):)ciekawe kiedy moje turbo wy***rdoli z pod napleta:D

no czekajmy az zmienisz modul:)

Opublikowano
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów ,

Niedawno zakupiłem A4 B5 1.8T AEB.

Sprawa wygląda tak , poprzedni właściciel nie wiedział co w aucie siedzi dlatego sprzedał po okazyjnej cenie.

Auto pali na 3 gary , był także problem z immo ale już go rozwiązałem vagiem(adaptacja kluczyków).

Co do 3 garów , nie pali na drugim cylindrze, jest na nim brak iskry nieważne którą cewkę tam przełożę.

Cewki wszystkie dostają napięcie po przekręceniu kluczyka , lecz ta jedna prawdopodobnie nie dostaje wysterowania.

Teraz moje pytanie , co jest winne? ECU czy moduł zapłonowy?

W komputerze brak błędów jeszcze dziś sprawdzę raz , ale był brak kompletny.

Dodam też że prawdopodobnie dwie cewki były wymienione , gdyż widnieją na nich napisy jak to się zwykle oznacza na alledrogo białym korektorem lub czymś podobnym , marka i nazwa silnika.

Mogło być tak że przeszła cewka i uszkodziła ECU? Co obstawiacie panowie

Autko ma 280 tys przebiegu

Pozdrawiam

padł moduł zapłonowy, ten który jest na obudowie filtra powietrza

http://www.xedos.com.pl/allegro/rafal/2012/LUTY/2012-02-25/2012-02-25-077.jpg

Opublikowano
  • Autor
turbo ci peklo?ja swoje gniote ile wlezie nonstop po osiedlu smigam 80-130kmh nie pakujac 4 czy 5tki..fajnie sie ciagnie na 1 biegu do 6 dych:)mam sportowy tlumik i brat mi mowil ze nie raz slyszal sssssss turbinki z konca osiedla:):):)ciekawe kiedy moje turbo wy***rdoli z pod napleta:D

no czekajmy az zmienisz modul:)

no niema sie co dziwić że turbo padło skoro bez smarowania jeździł :P jest tak wyrąbane że łopatki obijają o ścianki i co chwile coś trzaska w nim :P

Opublikowano

kolego komputer nie widział problemów z modułem zapłonu bo on nie jest monitorowany przez ECU

Opublikowano
  • Autor

To dziwne że ECU nie monitoruje elementu odpowiedzialnego za zapłon i praktycznie za prace silnika , ah ci konstruktorzy :D

Opublikowano

to jest test dla domorosłych elektryków

Opublikowano

niestety ECU nie dba o zaplon:(

Opublikowano
  • Autor

To licze że jutro autko ruszy wkońcu w pełni sił , takie pytanko jeszcze , jest jakaś szybka opcja by w fisie zmienić język na ang lub polski (jeśli wogóle taki jest) mam kabel vaga z allegro ale raczej tym nic nie zdziałam :P

Opublikowano

mysle ze bedzie dobrze i zycze CI tego!!powodzenia

Opublikowano
To licze że jutro autko ruszy wkońcu w pełni sił , takie pytanko jeszcze , jest jakaś szybka opcja by w fisie zmienić język na ang lub polski (jeśli wogóle taki jest) mam kabel vaga z allegro ale raczej tym nic nie zdziałam :P

nie zmienisz jezyka, nie ma mozliwosci

Opublikowano

Samochód znam, kupiłeś go od mojego kolegi, walczył sam i u mechanika z tym problemem i nie doszli do skutku, podobno podmieniali ECU, dlatego niby rozkodował się immo i na tym zakończyli zabawe. Wiem tylko, że cewki podmieniali, kable i moduł ponoć też. On mieszka w okolicy gdzie lubią szperać kuny i jak moduł nic nie da zajmij się tym.

Opublikowano
  • Autor

Szperać kuny? czym mam się zająć? przegryzione kable?

Z kabli jedynie co mnie zaciekawiło dlaczego jeśli są dwie sondy to jedna ma wogóle urwane kable i bóg jeden wie gdzie idą :D

Opublikowano

Już zapomniałem konstrukcji AEB ale raczej była jedna sonda fabrycznie???

Możliwe że masz kolektor od nowszego 1.8T

Opublikowano
  • Autor

No możliwe że tak jest jedna jest poprostu bez kabli , bardzo prawdopodobne że tylko w celu zaślepienia bo błędów nie wskazuje , czekam na kurierów do 12 powinni być :D