Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Moje zwyczajne B6 1.8 T AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ponieważ, jak zauważyłem, nikomu tu jeszcze mały lansik nie zaszkodził, więc również zaprezentuję swój ubiegłoroczny zakup. Moja przygoda z Audi zaczęła się w 2001 od B2 1.8 CC z 85 r. (bardzo wdzięczne autko!). Później było B3 1.8 S 88 r., którego jedyną wadą był brak wspomagania kierownicy, co czasem dawało się we znaki żonie, podczas manewrowania na parkingach. Ale miał w środku drewno, dodatkowe wskaźniki, ABS no i był zagazowany. Największą zaletą było to, że od sprowadzenia do Polski jeździło w rodzinie :wink:, więc było zadbane. W grudniu poszło do kolejnego właściciela po zaledwie 40-sto minutowym pobycie na giełdzie. A prezentowało się tak:

Audi_80_3.jpg

Audi_80_2.jpg

Audi_80_1.jpg

W zeszłym roku, pod koniec listopada, pojechałem z "naszym klubowym importerem" Robertem do Niemiec i wróciłem tym autkiem :decayed::

Rok produkcji: 14.02.2002

- 1.8 T (AVJ);

- 110 kW/150 KM;

- przebieg: 151 000 km;

Z wyposażenia ponad standard:

- ksenony;

- czujniki cofania;

- Fis zwykły...

Niestety, nie posiadam pełnej elektryki - czyli tyłu i nie mam pakietu nocnego :facepalm:.

A4_1.jpg

A4_2.jpg

A4_3.jpg

A4_4.jpg

A4_5.jpg

A4_6.jpg

A4_7.jpg

A4_8.jpg

A4_9.jpg

A4_10.jpg

Autko wymaga trochę pielęgnacji, ponieważ kupiłem je od Niemki, która miała swojego czasu tipsy dłuższe jak trasa z Kaliningradu do Berlina, a poza tym musiała jeździć w szpilkach, bo pod dywanikiem kierowcy mam mocno z teraną okładzinę:

A4_11.jpg

A4_12.jpg

A4_13.jpg

A4_14.jpg

Z modów zrealizowanych:

- DRL;

- Alu 17" (od Kolegi z Forum - widoczne na zdjęciu);

W planie:

- zderzaki i listwy w kolor karoserii;

- pakiet nocny;

- pełna konsola środkowa (Chorus, Symfony albo panel navi).

Muszę jeszcze wyprać tapicerkę, kupić dwie nowe oponki, i szczerze powiem, na razie nic więcej nie będę zmieniał, no chyba, że Tusk po ogłoszeniu zakończeniu kryzysu - ogłosi koniec "taniego państwa":wink:

Opublikowano

no i jesteś, pięknie, kolejne sreberko z okolicy:decayed:

racja włączniki to nieźle ta pani potraktowała:facepalm:

eeeee ale podwórko eleganckie :naughty:

Opublikowano

Dzięki. Mam jeszcze inny problem - nie wiem czym kobitka czyściła deskę rozdzielczą i pozostałe elementy. Wszystko wskazuje na to, że jakiś specjalnym środkiem i to koloryzującym. Wystarczy, że przetrę teraz plakiem deskę i zostaje na szmatce niebieskie przebarwienie. Na tunelu też mam przebarwienia... A podwórko niestety nie moje :decayed:.

Opublikowano
Dzięki. Mam jeszcze inny problem - nie wiem czym kobitka czyściła deskę rozdzielczą i pozostałe elementy. Wszystko wskazuje na to, że jakiś specjalnym środkiem i to koloryzującym. Wystarczy, że przetrę teraz plakiem deskę i zostaje na szmatce niebieskie przebarwienie. Na tunelu też mam przebarwienia... A podwórko niestety nie moje :decayed:.

:facepalm:

Opublikowano

piękne auto , dużo roboty do modzenia :decayed: , bezawaryjności życzę :wink:

Opublikowano

:facepalm:

:decayed: Spokojnie, spokojnie, pisząc o "plaku" użyłem skrótu myślowego :wink:. Zaraz mnie odeślesz do Auto detailingu... Być może źle wyartykułowałem problem - zasadniczo chodzi mi o te przebarwienia na konsoli środkowej, których nie widać na zdjęciach. Wyglądają na trwałe i nic nie wskazuję, żeby powstały na skutek eksploatacji, a raczej właśnie na stosowane środki do konserwacji. Nie są to odpryski a przebarwienia - widoczne :facepalm: i raczej ich usunięcie będzie tylko możliwe poprzez malowanie albo wymianę całego elementu. Ponieważ jednak i tak prędzej czy później wymienię elementy konsoli środkowej, więc za jednym zamachem i to załatwię. Natomiast zdaję sobie sprawę, że do konserwacji wnętrza oprócz preparatów tzw, budżetowych, są jeszcze te premium :grin:. Pozdrawiam Kolegę!

Opublikowano

Przeczyść to dobrze najlepiej APC.

Opublikowano
Przeczyść to dobrze najlepiej APC.

Ok. Spróbujemy :wink:...

Opublikowano

Ładne autko na ładnym alu masz dużo rzeczy do modzenia :) życzę bezawaryjnej jazdy ;)

Opublikowano
Ładne autko na ładnym alu masz dużo rzeczy do modzenia :) życzę bezawaryjnej jazdy ;)

Dzięki. Powoli, powoli coś się będzie działo :wink:. Na razie muszę popracować nad budżetem i żoną, która stoi na stanowisku, że jak mam wkładać kasę w to auto, to lepiej żebym zbierał kasiorkę na B8:decayed:...