Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problematyczny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze swoja AN-ą . Problem z ssaniem,obrotami,strzelaniem,brakiem mocy,dławieniem się. A dokładnie, nie zawsze mam ssanie czasami w największe mrozy go nie mam a w upały 30+ jest. Wymieniłem czujnik temperatury i dalej jest to samo. Jak już załączy mi się ssanie to obroty szaleją jak w dołączonym filmiku. Przy pierwszym ruszeniu i dopóki nie przejadę 100 m bądź więcej, strzela , dławi się i nie ma mocy której i tak na ta budę w 1.6 jest mało. Sprawdziłem przewody zapłonowe i niestety świeciły się jak choinka, wiec wymieniłem. Ale to i tak nie rozwikłało problemu... Podpiołem VAGA znalazło mi błędy takie jak na zdjęciu. Po skasowaniu zrobiłem 100km, podpiołem jeszcze raz i już 0 błedów. Odma odpada bo sprawdziłem. Klamy od aku odłączyłem na noc, przepustnice zaadoptowałem z kluczyka . I dalej nic ... pomocy! . Najlepsze jest to ze gdy silnik przejedzie 100+ m bądź się nagrzeje wszystko jest ok. Obroty na biegu jałowym nie falują, normalnie nie ma się do czego przyczepić.

ss

1379191_3597883043379_1140943138_n.jpg

film

VID 20131020 222109 - YouTube

Opublikowano

A czy przepustnicę wyczyściłeś przed zaadoptowaniem?

Opublikowano

nie nie czyściłem, nie uznałem takiej potrzeby skoro na rozgrzanym silniku obroty nie falują i wszystko jest ok . Jak znajdę czas w sobotę to przeczyszczę, ale wątpię ze to przepustnica

Opublikowano

To nie watp tylko to zrób bo trzeba wykluczyć kazda możliwość , przepustnice masz juz chyba elektroniczna wiec warto by ja zaadoptować vagiem, jeśli będziesz szukał adaptacji vagiem w necie to oznaczenie twojej przepustnycy to DBW ( Drive by wire )

---------- Post dopisany at 12:55 ---------- Poprzedni post napisany at 12:53 ----------

A i mogłeś równie dobrze dać temat o nazwie maslane masło :decayed:

Opublikowano

jutro zajmę się przepustnica ,czyszczenie i adaptacja z vaga . Dam znac jaki bedzie efekt. A co do nazwy to myślałem ze przyciągnie tłumy, taka wielka niewiadoma ocb ;p