Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Amortyzatory Kayaba excel G Twardy amortyzator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam problem z lewym amortyzatorem kupilem nowki sztuki w sklepie na tylna os. czywiscie wymienilem obydwa od razu, znaczy mechanik to zrobil wymienil razem z odbojami i oslonami i teraz problem bo zaraz po zalozeniu gdy go odbieralem powiedzial mi ze nie wie czy nie bede musial lewego oddac na gwarancje bo wcale nie amortuzuje, i faktycznie on sie wgl nie ugina. jak uniose auto za blotnik to sie uniesie ale jak nacisne to zaraz opada do poczatkowego stanu i ani rusz. znacie jakis taki przypadek i pomozecie.?

Opublikowano

Skoro kupiłeś nówki to zdemontuj i wieź na reklamację.

Nie wiem po co mechanik w ogóle go montował, w ręku ściskając już powinien widzieć że coś jest nie tak z nim.

Opublikowano

mam na nie 2 lata gwarancji to poczekam jeszcze i zobacze czy sie odblokuje czy nie.. myslalem ze on moze cos zle robil.. mowil ze zauwazyl jak zlozyl.

Opublikowano

Jak jest zablokowany to nie ma na co czekać, albo się wygnie, albo uszkodzisz sobie miejsce w którym u góry jest do budy przykręcany.

Ja bym nie ryzykował.

Opublikowano

MAT1000 dobrze pisze, zdejmuj to i oddawaj na gwarancję i przy okazji zmień mechanika.

Opublikowano

Witam Was Panowie.

Że siętak podepnę i zapytam...

Czeka mnie wymiana amorów z tyłu, chciałem zapytać czy do samodzielnej wymiany potrzebuje sciągacze do sprężyn czy na tyle sie obejdzie ??

Jeśli sie da to z chęcia sam bym to zrobił :) za jakąkolwiek podpowiedź z góry dziękuję.