donjakub1 Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 witam, mam problem z lewym amortyzatorem kupilem nowki sztuki w sklepie na tylna os. czywiscie wymienilem obydwa od razu, znaczy mechanik to zrobil wymienil razem z odbojami i oslonami i teraz problem bo zaraz po zalozeniu gdy go odbieralem powiedzial mi ze nie wie czy nie bede musial lewego oddac na gwarancje bo wcale nie amortuzuje, i faktycznie on sie wgl nie ugina. jak uniose auto za blotnik to sie uniesie ale jak nacisne to zaraz opada do poczatkowego stanu i ani rusz. znacie jakis taki przypadek i pomozecie.?
MAT1000 Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 Skoro kupiłeś nówki to zdemontuj i wieź na reklamację. Nie wiem po co mechanik w ogóle go montował, w ręku ściskając już powinien widzieć że coś jest nie tak z nim.
donjakub1 Opublikowano 25 Października 2013 Autor Opublikowano 25 Października 2013 mam na nie 2 lata gwarancji to poczekam jeszcze i zobacze czy sie odblokuje czy nie.. myslalem ze on moze cos zle robil.. mowil ze zauwazyl jak zlozyl.
MAT1000 Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 Jak jest zablokowany to nie ma na co czekać, albo się wygnie, albo uszkodzisz sobie miejsce w którym u góry jest do budy przykręcany. Ja bym nie ryzykował.
Bluebird Opublikowano 28 Października 2013 Opublikowano 28 Października 2013 MAT1000 dobrze pisze, zdejmuj to i oddawaj na gwarancję i przy okazji zmień mechanika.
Birol85 Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Witam Was Panowie. Że siętak podepnę i zapytam... Czeka mnie wymiana amorów z tyłu, chciałem zapytać czy do samodzielnej wymiany potrzebuje sciągacze do sprężyn czy na tyle sie obejdzie ?? Jeśli sie da to z chęcia sam bym to zrobił za jakąkolwiek podpowiedź z góry dziękuję.
wilku213 Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 no musisz miec ściskacze do sprężyn, żeby samemu wymienić.
Rekomendowane odpowiedzi