jarecki83 Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Witam jak w temacie mam elektryczne fotele w audi lecz nie działa mi regulacja fotela kierowcy góra-dół, pozostałe regulacje tj. przód i tył oraz regulacja lędźwiowa fotela kierowcy działają bez problemu... czy ktoś miał taki problem???? jesli tak to bardzo proszę o pomoc w naprawie powyższego problemu serdeczne dzięki ps. przy włączaniu przesuwania słychać dźwięk (tak jakby silnik pracował) lecz fotel się nie podnosi ani nie obniża
mareksz82 Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Jeśli słychać silnik to znaczy, że jakaś zębatka lub cięgno niedomaga. Bez rozebrania się nie dowiesz
bartek123415 Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 albo moze cos nie laczy
puffi Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 albo moze cos nie laczy Co może nie łączyć,słychać silnik to raczej sprawa mechaniczna.
radio22 Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 Dokładnie musisz ściągnąć obudowę inaczej się nie dowiesz co jest nie tak.
egon_81 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 U mnie też jest taki sam problem, więc jak i jaką obudowę muszę ściągnąć?
mareksz82 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 U mnie też jest taki sam problem, więc jak i jaką obudowę muszę ściągnąć? Nakładkę z lewej strony siedzenia (w miejscu łączenia siedziska z oparciem). Pod nią znajduje się silniczek regulacji wysokości.
taxford Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Właśnie skonczylem u siebie to robic. Musisz zdjac oslone z tyłu fotela, tylko uwazaj abys nie urwal zaczepow. Wewnątrz jest linka zakonczona haczykiem , pewnie spadla z zaczepu w mechanizmie podnoszenia tak jak u mnie. Dodatkowo możliwe że pękł drut u dolu mechanizmu tak jak u mnie, typowq usterka w tym modelu. Grunt to zdjac oslone i zobaczyc co sie dzieje.
egon_81 Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Dzisiaj naprawiałem lędźwie kierowcy. Pęknięty drut + nie działał silnik wypychania. Drut wygiąłem mniej więcej w kształt ułamanej końcówki ze zwykłego drutu od błotnika i doczepiłem trytytkami do starego 3/4 długości, to był pryszcz. Później rozwierciłem nity silnika, silnik na stół, rozbieranko, czyszczenie przekładni i działa Silnik przynitowałem z powrotem. Nasmarowałem linki i gitara. Trzeba uważać na pokrywę siedzenia, czyli otwierać od góry!!! A głównie chodziło mi wcześniej o to jak ściągnąć tą osłonę z tyłu siedzenia, na szczęście podszedłem delikatnie do sprawy i udało mi się nie złamać dolnych uchwytów>
Kuker Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 mnie czeka to samo, możesz omówić trochę dokładniej rozbieranie pleców fotela?
Rekomendowane odpowiedzi