Hohe Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 Witam Państwa, Tak jak w temacie. Mam w domu osuszacz powietrza tzw. dehumidifier model Duracraft dd-tec10e. Na wyświetlaczu tego sprzętu widnieje błąd E2. Z tego co wyszukałem w necie jest to problem z sensorem temperatury. Wymiana tego sensora to pikuś, problem w tym, że nie ma na nim żadnych oznaczeń. Nie mam pojęcia jaki kupić, jaką powinien mieć rezystancję. Piszę, bo może w naszej społeczności jest jakiś spec od kilimatyzacji itp. Z góry dzięki za zainteresowanie się tematem. Czujnik wygląda mniej więcej tak:
gregski Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 Czujniki temperatury to najczesciej termopary w roznych obudowach. Sprobuj ustalic jaki to typ literowy, kup taka i wyprobuj. Jesli zadziala prawidlowo to pozostanie tylko kwestia obudowy.. Tu wiecej o termoparach: Termopara
Hohe Opublikowano 29 Października 2013 Autor Opublikowano 29 Października 2013 Czujniki temperatury to najczesciej termopary w roznych obudowach. Sprobuj ustalic jaki to typ literowy, kup taka i wyprobuj. Jesli zadziala prawidlowo to pozostanie tylko kwestia obudowy.. Tu wiecej o termoparach: Termopara Próbowałem ustalić co to za cudo i nie wyszło. W serwisie powiedzieli, że tego się nie da naprawić i że jak mam na gwarancji to mi wymienią a jak po, to mogę się iść yebać. Nie ma na tym pierdolniku żadnych oznaczeń. Pisałem z Chińczykim z eBaya i powiedział, że 5000k powinno być ok, więc wziąłem. Czekam aż dojdzie, zobaczymy.
Rekomendowane odpowiedzi