Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z doborem sensora temperatury.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Państwa,

Tak jak w temacie. Mam w domu osuszacz powietrza tzw. dehumidifier model Duracraft dd-tec10e. Na wyświetlaczu tego sprzętu widnieje błąd E2. Z tego co wyszukałem w necie jest to problem z sensorem temperatury. Wymiana tego sensora to pikuś, problem w tym, że nie ma na nim żadnych oznaczeń. Nie mam pojęcia jaki kupić, jaką powinien mieć rezystancję. Piszę, bo może w naszej społeczności jest jakiś spec od kilimatyzacji itp. Z góry dzięki za zainteresowanie się tematem.

Czujnik wygląda mniej więcej tak:

ux_a11111500ux0004_ux_c.jpg

Opublikowano

Czujniki temperatury to najczesciej termopary w roznych obudowach.

Sprobuj ustalic jaki to typ literowy, kup taka i wyprobuj. Jesli zadziala prawidlowo to pozostanie tylko kwestia obudowy..

Tu wiecej o termoparach:

Termopara

Opublikowano
Czujniki temperatury to najczesciej termopary w roznych obudowach.

Sprobuj ustalic jaki to typ literowy, kup taka i wyprobuj. Jesli zadziala prawidlowo to pozostanie tylko kwestia obudowy..

Tu wiecej o termoparach:

Termopara

Próbowałem ustalić co to za cudo i nie wyszło. W serwisie powiedzieli, że tego się nie da naprawić i że jak mam na gwarancji to mi wymienią a jak po, to mogę się iść yebać. Nie ma na tym pierdolniku żadnych oznaczeń. Pisałem z Chińczykim z eBaya i powiedział, że 5000k powinno być ok, więc wziąłem. Czekam aż dojdzie, zobaczymy.