Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pytanie o część

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanko, co powinno znajdować się w miejscu zaznaczonym na zdjęciu bo tak wygląda jak by czegoś tam brakowało, :eusathink: może ktoś wie? I jeszcze jedno czy orientuje się ktoś jaki czujnik bądź wtyczka wychodzi chyba z bloku silnika nad filtrem oleju w silniku 2.0 ALT ponieważ jak ostatnio wymieniałem filtr oleju to zauważyłem że z nad filtra oleju wystają mi dwa kabelki i wygląda mi to jak by były ucięte tylko nie wiem dokładnie gdzie te kable idą i od czego są, niestety dostęp jest kijowy i nie udało mi się pstryknąć fotki ale te przewody wychodzą gdzieś z boku silnika i biegną nad filtrem oleju tzn. dokładnie prawo skos nad filtrem oleju patrząc od spodu auta, może ktoś się orientuje co to może być i czy już mam się martwić? :cry:

IMG_01531.jpg

Opublikowano

Tuz nad filtrem oleju znajduje sie czujnik cisnienia oleju. Umiejscowiony okolo 2cm od krawedzi filtra. Jesli mial bys go odlaczonego komputer informowal by cie o niskim cisnieniu oleju, lub uszkodzonym czujniku.

indeks.jpg

---------- Post dopisany at 17:44 ---------- Poprzedni post napisany at 17:42 ----------

W zaznaczonym miejscu w silnikach ALT nic nie ma . Ramka jest uniwersalna i prawdopodobnie w dieslach jest tam pompa vacum.

---------- Post dopisany at 20:21 ---------- Poprzedni post napisany at 17:44 ----------

Zaznaczone miejsce mozesz jedynie przykryc "oslona zbiorniczka plynu wspomagania"

oslona.jpg

Opublikowano

Dzięki cocoo24 i beny A4 za odpowiedzi. Czyli w silniku benzynowym to miejsce zaznaczone na zdjęciu powinno być puste czy tak? Z tymi kabelkami to jeszcze będę musiał oblukać dokąd one idą i skąd wychodzą tylko że dostęp kiepski, może jak będę miał dostęp do kanału to uda mi się jakoś tam dostać, bo wydaje mi się że bez zdjęcia kolektora ssącego to marne szanse żeby to oblukać a być może jak odkręcę zbiornik z płynem chłodniczym to uda mi się coś dojrzeć, widocznie to nie są przewody od czujnika ciśnienia oleju bo błędu żadnego niema, vag też nic nie pokazuje więc pewnie to jakaś pierdoła. W każdym razie dzięki za pomoc. :thumbup1:

Opublikowano

U mnie to miejsce też jest puste, więc chyba tak ma być :wink: Mam tam założoną taką osłonę jak wyżej na fotkach pokazuje benyA4