Kejsi Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 Siema orientuje się ktoś jakie łożyska siedzą w alternatorze w audi a4 b5 1.6? Alternator valeo, 90A sam bym bez problemu rozebrał go i wyjął te łożyska ale nie chce unieruchomić samochodu na cały dzień bo po prostu tak nie mogę
Fido Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 Standard,dostępne od ręki. Nic nietypowego. Robiłem to kiedyś.Niestety wymiarów nie pamiętam. Śmiało możesz rozbierać jak masz odpowiednie ściągacze i prasę do wciskania. Jak nie to tam gdzie przewijają silniki ci to zrobią. Z młotkiem nie podchodź. Edit. Oooo.kolega napisał w tym samym czasie.
Kejsi Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Opublikowano 8 Listopada 2013 O wielkie dzięki panowie, a takie odpowiedzi mi chodziło, jadę do sklepu i rezam
Fido Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 Tylko zwykłych nie kupuj. Pamiętaj że altek jest wysokoobrotowy.
morhol Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Podepnę się, ciężko wyciągnąć alternator w ADP? Mój ma słabe ładowanie (13,9v) i chyba należy mu się regeneracja.
Fido Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Czy ciężko ? Pierwszy raz tak,potem idzie jak po maśle.
grucha1 Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 daj spokój odkrecasz trzy sróbki sciagasz pasek i odłączasz wtyczke, zero filozofi
Kejsi Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Opublikowano 29 Listopada 2013 Grucha u mnie wyglądało to inaczej, zdjąć zderzak, odsunąć chłodnice i dopiero wyjąć altek, inaczej nie da rady bo mam gaz... Trochę roboty jest jak ktoś się nie czuje na siłach to niech sobie daruje xd Wrzuciłem łożyska 2rs takie mi polecił sprzedawca jak usłyszał zastosowanie
grucha1 Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Ty masz jakos dziwnie ten gaz zamontowane wtedu u mnie wszystko od gazu jest z boku kolo pompy abs.2rs podujne kryte lozysko tak?
Pikuś Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 oznaczenie RS jest to oznaczenie luzu łożyska.
grucha1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Samo R mowi o tym ze keryte a s o luzie
Rekomendowane odpowiedzi