peys Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Panowie, Mam prośbę, z racji tego, że nie jeżdżę na codzień tym autkiem, to nie mam za dużo informacji. Potrzebuję informacji jaki olej wlewa się do automatu 4 biegowego, silnik ADR 1.8 1997. Np. w intercars podpowiada żółte oleje, ale równiez pojawiają się czerwone. Czy to ma kluczowe znaczenie pod względem działania i żywotności skrzyni? Sam jeżdżę starym amerykanem i wiem, że mogę lać jeden jedyny olej i nic więcej, czy tu też tak jest? Zależy mi również na informacji w jaki sposób uzupełnia się olej w tej skrzyni i na jaką ilość oleju przygotować się w przypadku chęci wymiany oleju (statycznej) Skrzynia zaczęła szarpać podczas ruszania. Z góry dziękuję za pomoc w temacie...
cabanmat Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Na forum poleca się chyba olej z ASO
wojtas32 Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Na forum poleca się chyba olej z ASO no tos pomogl
Banan Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 No oprócz ASO czyli numer G052162A2 litrowa bańka to zamiennik Febi 14738 ( zółty , szukaj w Rodonie maja chyba najtaniej u mnie w PWR po 38 za litr kupowałem bez zniżek , w IC po 60 zł ) - te czerwone to oleje na bazie mineralnych ( np. Dexron II lub III ) Może ułatwi tobie szukanie jakichkolwiek informacji - twoja skrzynia to AG4 w Audi oznaczenie 01N
peys Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Opublikowano 11 Listopada 2013 Dzięki za info, czyli mam rozumiec, że czerwonych nie lać? najgorsze, że nie wiem jaki jest wlany...
Banan Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Dzięki za info, czyli mam rozumiec, że czerwonych nie lać?najgorsze, że nie wiem jaki jest wlany... Ja bym nie lał ale niech się koledzy ktorzy mają takie skrzynie wypowiedzą
Rekomendowane odpowiedzi