Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem obecnie na urlopie za granica podczas podrorzy w pewnym momencie braklo mocy auto zamula-od 100 kmh do 160 kmh rozpedza bardo dlugo .znajomy podlaczyl vag-a i wyskoczyl blad czujnika powietrza (tak to przetlumaczyl na polski) i dziura w rurze od turba(o co chodzi)?

odpiolem przeplywke i jest troche lepiej ale nie to co bylo

co moze byc? i czy dobrze zrozumielismy bledy cz sa takie

P:S sory za pisownie ale zagraniczna klawiatura+

pozrawiam

Opublikowano

notlauf, dziura w dolocie albo n75 się wysrał, polecam macanko rurek, jak nie pomoże zrób logi dynamiczne bo powodów może być wiele

Opublikowano
  • Autor

witam podlaczylem spowrotem przeplywke po jakims czasie jazdy znowu zamula a jak tylko wylacze zaplon to powraca wszystko do normy tak jak by sie cos resetowalo i za jakas chwile znowu zamula .Czy mozna wykluczyc uszkodzona turbine?

pozdrawiam

Opublikowano

witam podlaczylem spowrotem przeplywke po jakims czasie jazdy znowu zamula a jak tylko wylacze zaplon to powraca wszystko do normy tak jak by sie cos resetowalo i za jakas chwile znowu zamula .Czy mozna wykluczyc uszkodzona turbine?

pozdrawiam

z reguly nie wróże ale podejrzewam :

turbo do czyszcznia .... blad czujnika doladowania spowodowany przeladowaniem [zaluzje stoja deba w turbulum] wychodzacym poza zakres czujnika ....

Opublikowano

a ja mysle ze to nie wina turbiny bo gdyby tak było to po zrestartowaniu silnika nie polepszałoby sie na chwile tylko brak mocy byłby odczuwalny od małych prędkosci, dziura w dolocie albo n75 ........ sprawdz przewody do kolektora centymetr po centymetrze

Opublikowano

a ja mysle ze to nie wina turbiny bo gdyby tak było to po zrestartowaniu silnika nie polepszałoby sie na chwile tylko brak mocy byłby odczuwalny od małych prędkosci, dziura w dolocie albo n75 ........ sprawdz przewody do kolektora centymetr po centymetrze

wrzuc nry bledow. pomacaj rurki jak pisal kolega. odsluchaj czy nie swiszcze gdzies dolot. zrob logi dynamiczne i statyczne. wrzuc tutaj bedzie mozna pomyslec o wlasciwej diagnozie.

Opublikowano

a ja mysle ze to nie wina turbiny bo gdyby tak było to po zrestartowaniu silnika nie polepszałoby sie na chwile tylko brak mocy byłby odczuwalny od małych prędkosci,

moze i nie turbo ... ale uzasadnienie jest jak najbardziej mylne ... :wink4:

Opublikowano

dlaczego mylne?

Opublikowano

dlaczego mylne?

ponieważ przeładowanie spowodowane nieruchawymi kierownicami powstaje w wyższym zakresie obrotów (chyba, że "małe prędkości" o których pisałeś to prędkości pojazdu, a nie silnika) i po "zrestartowaniu" silnika notlauf ustępuje (do następnego przeładowania :wink4: )

czyli to rzeczywiście nie musi być turbina sama w sobie, ale wypada trzymać się faktów :bicz3:

Opublikowano

Objaw to typowyu not lauf czyli do sprawdzenia kierowniczki turbinki oraz N-75. Najlepiej sprawdzic działanie poprzez Vag dajac sprawdzanie elementów wykonawczych i obserwujac jak i czy działa regulacja cisnienia

Opublikowano

Witam, miałem ten sam problem, do 120 i muuuuuuł do 160 to chyba pod warszawa bym złapał, macanko rurek ale to juz musiasz sam sprawdzić które, u mnie przy intercoolerze. pozdrawiam