damianek_11 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Witam. Mam problem z podświetleniem schowka.. Sprawdziłem żarówkę, jest dobra (oczywiście dla pewności wymieniłem), ale podświetlenie dalej nie działa.. Czy orientujecie się co może być powodem??
GreGoriO Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 A sprawdzałeś włącznik? Wypnij kostkę i zobacz czy prąd dochodzi Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
damianek_11 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Opublikowano 13 Listopada 2013 nie sprawdzałem.. żeby dostać się do kostki, muszę rozkręcić schowek??
lizik Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Jedna kostka jest z tyłu schowka (musisz go odkręcić) a druga jest przy plastikowym telskopiku który znajdziesz jak ściągniesz prawą osłonę deski rozdzielczej tylko nie pamiętam czy dostaniesz się do niej bez wyciągania schowka Najlepiej jak wyciągniesz schowek przy okazji sprawdź działanie tego teleskopiku często się zacierają i wtedy łamią się zawiasy klapki ja otworzyłem teleskopik i wyEbałem gumkę która się zaciera (światełko działa - jedyny minus taki że klapa nie opada tak delikatnie)
damianek_11 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Opublikowano 13 Listopada 2013 Dzięki dziś wieczorem do tego przysiądę
Gladispes Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Włącz też światła postojowe/mijania. Nie raz schowek jest jakoś z oświetleniem głównym auta połączony i nie działa na typowym postoju. U mnie tak było. Żarówka nowa, a tutaj nic. Podkusiło mnie włączenie zapłonu i świateł, no i schowek zabłysnął
Radex121 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 A może kolega ma po prostu odpięty ten siłownik ? ( ten z prawej strony schowka )
staaudi Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Ja również to przerabiałem i problem tkwił w siłowniku. Po tym jak się zatarł i go zreanimowałem to z podświetleniem było różnie a główny pożytek z naprawy to fakt że schowek nie opada na kolana:facepalm:
lizik Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Przy otwieraniu siłownika po prostu trzeba uważać na tą blaszkę/stycznik żeby się nie wygiął bo wtedy nie działa prawidłowo. Ja wyrzuciłem gumkę i mam spokój, 2 razy reanimowałem i później kleiłem zawias... bez sensu
damianek_11 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Opublikowano 14 Listopada 2013 Włącz też światła postojowe/mijania. Nie raz schowek jest jakoś z oświetleniem głównym auta połączony i nie działa na typowym postoju.U mnie tak było. Żarówka nowa, a tutaj nic. Podkusiło mnie włączenie zapłonu i świateł, no i schowek zabłysnął też tak myślałem, ale nie działa również przy włączonych światłach i zapłonie. W podłokietniku działa, ale w schowku lipa. Myślałem również o siłowniku ale wolałem zapytać wcześniej przed 'szperaniem'..
Matisline11 Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Mam to samo , problem tkwił w wyłaczniku krańcowym , który znajduje się po prawej stronie , ściagnij osłone boczną i bedziesz wszytsko widział , mój wyłacznik nie był połaczony ze schowkiem i styki się nie zwierały i dlatgo nie było oświetenia . Jeśli to nie bedzie to to wyciagnij schowek cały i sprawdz czy masz zasilanie na głownej kostce.
Rekomendowane odpowiedzi