Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi a4 1.6 przerywa przy ruszaniu i gasnie i duze spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam tak jak w temacie mam problem z a4 przy ruszaniu przerwywa i gasnie czasami . Pochodzi z 5 min na wolnych obrotach i samo zgasnie

dodaje gazu, obroty idą pierwsze w dół a dopiero zaczynaja rosnąć. Często powoduje to całkowite zgaszenie silnika. Bardzo problemowe jest ruszanie, bądz kręcenie sie po ciasnym parkingu

Proszę o odp Silnik 1.6 101km

---------- Post dopisany at 17:07 ---------- Poprzedni post napisany at 09:54 ----------

Proszę o szybką odp od czego zacząć od czego szukać

Opublikowano

Podepnij Vaga i zobacz błędy.

Opublikowano

Wyczyść porządnie przepustnicę i ją "zaadoptuj", to nic nie kosztuje a może pomóc :wink:

Co prawda zdjęcie mi się nie otwiera ale sonda powinna być ok, ma tak "skakać".

Opublikowano
  • Autor

43a2acc43d04.jpg

Przepustnica była czyszczona z 2 dni temu a jak ją zadaptować?

---------- Post dopisany at 21:17 ---------- Poprzedni post napisany at 20:58 ----------

Mam program Polski Vag 4.9 jak tam zrobić adaptacje ? Stawiam piwo :) Panowie proszę o odp :)

Opublikowano

Odlacz wtyczke od przepustnicy. Podepnij na nowo. Wsiadz do auta i przekrec kluczyk na zaplon na ok 1 min. nie dotykajac pedalu gazu. I pamietaj zeby wszystko bylo wylaczone typu nawiew radio. Po 1 minucie przekrec kluczyk na off , po czym odpal auto i gotowe.

Wysłane z mojego telewizora

Opublikowano

sprawdź przepływomierz u mnie tez tak bylo

Opublikowano
  • Autor

a jak go sprawdzić ? jak go odepne kostkę to nic się nie zmienia

---------- Post dopisany at 17:44 ---------- Poprzedni post napisany at 08:51 ----------

macie jakieś propozycje ? co to moze być ?

Opublikowano

Miałem podobne objawy, jak dawałem mu gazu, obroty w dół, a potem do góry i go dławiło - do wymiany był Czujnik temperatury cieczy chłodzącej.

Opublikowano
Miałem podobne objawy, jak dawałem mu gazu, obroty w dół, a potem do góry i go dławiło - do wymiany był Czujnik temperatury cieczy chłodzącej.

gdzie znajduje sie ten czujnik wody w 1.6 ADP?

Opublikowano

Jak mi padła przepływka to obroty falowały na wolnych potrafił zgasnać. Po odłączeniu kostki falowanie ustawało. Tak wiec albo padł ci czujnik cieczy, albo cos nie tak z przepustnica, bądź lambda. Przyczyn falowania jest dużo w tych silnikach.

Opublikowano
  • Autor

Problem polega na tym ze przy dodawaniu gazu powoli obroty idą w dół a potem w górę ;/

Opublikowano

gdzie znajduje sie ten czujnik wody w 1.6 ADP?

Z tyłu silnika w plastikowym kóćcu wody :wink:

Opublikowano
  • Autor

ale jakby siedział czujnik to by temperatury nie pokazywało albo wiatraki by się nie włanczały a u mnie to jest ok

Opublikowano

Takie coś

big_IMG_4617.jpg?updated_at=1373469449

W takim czymś

9nlf.jpg

O tutaj

eks5.jpg

---------- Post dopisany at 20:48 ---------- Poprzedni post napisany at 20:47 ----------

ale jakby siedział czujnik to by temperatury nie pokazywało albo wiatraki by się nie włanczały a u mnie to jest ok

Nieprawda :wink:

Opublikowano
  • Autor

rozwiń swoją wypowiedz co masz na myśli ?

Opublikowano
  • Autor

Czyli mozliwe ze przez czujnik auto przygasa przy dodawaniu gazu ?

Opublikowano

Nie mówię że to jest przyczyna problemu ale jak najbardziej jest to możliwe dlatego warto go sprawdzić.