Amano Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam Z tego co sprawdzałem VCDSem mam padnięte 2 świece żarowe. Dwie już wymieniałem. Teraz padły kolejne. Chcę to zrobić sam. Czy ktoś może mi napisać kolejność numerowania cylindrów ? tył auta 1 4 2 5 3 6 przód auta Czy dobrze to opisałem ?
melman_zyrafa Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Jeśli dobrze pamiętam to jest odwrotnie: Kabina 3 6 2 5 1 4 Zderzak
Amano Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Opublikowano 18 Listopada 2013 Czy ktoś jest jeszcze w stanie to potwierdzić ?
kamilelektryk Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Jest tak jak napisał kolega Melman
Robero321 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 w v6 w benzynie jest tak samo numerowane jak napisal Melman 1
Pucek Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Jeśli dobrze pamiętam to jest odwrotnie: Kabina 3 6 2 5 1 4 Zderzak Potwierdzam, najgorsze jest to że żaden mechanik nie potrafił odpowiedzieć na tak proste pytanie
kamilelektryk Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Potwierdzam, najgorsze jest to że żaden mechanik nie potrafił odpowiedzieć na tak proste pytanie Widać takich mamy mechaników
beny2303 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) To jest żałosne, że speców od naszych motorów jest garstka i chwała im za to, że są Ale jednak nie zawsze się okazuje, że spec to spec!!! Bo nie w każdym Bosch Diesel Serwis są spece, Ja dzisiaj profilaktycznie sprawdzałem prawidłowość kodowania wtryskiwaczy, a jestem niedawno po wymianie wszystkich i zong Okazało się, że zamienili kolejność kodowania wtryskiwaczy 4 na 6 i odwrotnie. Brak słów Edytowane 9 Maja 2015 przez beny2303
honcio Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 kolejnosc cylidrów liczy sie od strony rozrzadu a w silniku 2.7 rozrzad jest od strony grodziowej wiec wydaje mi sie ze jest to odwrotnie niz piszecie
beny2303 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 A dlaczego od strony rozrządu, bo myślisz, że 2.7 i 3.0 to jest to samo co 2.0
honcio Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Bo wiem tylko w samochodach francuskich cylindry liczy sie od koła zamachowego
honcio Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 wiec dlatego liczy sie od strony rorzadu a on znajduje sie od sciany grodziowej czyli od kabiny kierowcy !!!
Robero321 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Kto ci powiedział że w "V" tylko tam masz rozrząd ? Rozrząd jest i z przodu silnika i z tyłu w V i jest tak jak napisał Melamn kabina 3 6 2 5 1 4 zderzak
honcio Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) Witam Z tego co sprawdzałem VCDSem mam padnięte 2 świece żarowe. Dwie już wymieniałem. Teraz padły kolejne. Chcę to zrobić sam. Czy ktoś może mi napisać kolejność numerowania cylindrów ? tył auta 1 4 2 5 3 6 przód auta Czy dobrze to opisałem ? mi sie wydaje ze to jest prawidłowy opis . Z przodu samochodu kolego nie ma rozrzadu w 2.7 tdi tylko łańcuch pomiedzy wałkami a nigdy nir słyszałem o silnku składajacym sie z 2 rozrzadów przód i tył silnika . Rozrzad sklada sie z napedu wału do wałków rozrzadu a nie tylko wałków miedzy sobą pozdrawiam Edytowane 6 Lipca 2015 przez honcio
Robero321 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Kolego jeśli nie jesteś pewien a tylko Ci się wydaje to nie pisz głupot bo później ktoś może się tym sugerować a bzdura non stop powtarzana wiadomo czym się staje.. Tu masz pokazane jak to wygląda w V6 w dislu masz wyraźnie pokazane co jest z przodu silnika a co z tyłu przy grodzi ! https://www.youtube.com/watch?v=mbjzUMCBf2Q
honcio Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 No dokładnie i wyraźnie widac ze rozrząd jest z tyły a z przodu sa paski osprzętu tylko . Radze poczytać troche o silnikach robic pare takich rozrządów a potem sie wypowiadać http://www.directupload.net/file/d/4041/hwlt3rh4_jpg.htm Wymiana rozrządu w silniku Audi 3.0 TDI: robociznaOprócz wysokich cen części zamiennych bardzo kosztowna jest również sama usługa wymiany rozrządu w tym silniku. 3-litrowa jednostka napędowa ustawiona jest wzdłużnie w komorze silnika, a napęd rozrządu umieszczony jest od ściany grodziowej auta. W rezultacie, aby wymienić rozrząd, silnik należy wyjąć z auta, co znacząco podnosi koszt operacji. Przeciętny mechanik zażąda za tą usługę ok. 1300 zł, natomiast ASO nawet 5 000 zł!
Robero321 Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Poprzednia wypowiedź o głupocie tyczyła się kolejności numerowania cylindrów bo o tym była wcześniej mowa. To że ma łańcuchy z tyłu i z przodu paski to wyraźnie widać również na filmie z linku w 33 sekundzie i w żadnej wypowiedzi nie twierdziłem że z tyłu nie ma rozrządu a że jest z przodu i z tyłu z resztą nie ważne. Ważna jest kolejność numerowania cylindrów bo tego tyczyło pytanie a z tego co wiem jest taka jak napisał Melman
beny2303 Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Ważna jest kolejność numerowania cylindrów bo tego tyczyło pytanie a z tego co wiem jest taka jak napisał MelmanI tak właśnie jest!!! Ostatnio wymieniałem świece żarowe, a wcześniej wtryskiwacze, które były adoptowane i za każdym razem potwierdzano kolejność liczenia - numerowania cylindrów!
Gość harry19-19 Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 mam rozumieć że wtryskiwacze idą tak samo jak świece czy jest inna numeracja
Rekomendowane odpowiedzi