Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kanał 49 i 51 na climatroniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć co dokładnie pokazują w/w kanały. Co forum to inna teoria... Chodzi dokładnie o diagnozę mojego AFNa. Na starcie(6,5stopnia na zewnatrz) na 49 jest 30 stopni na 51-10. Następnie temp się wyrownują, po ok 4km na obu kanałach mam 68 stopni. Później 49 się zatrzymuje na 70-80 natomiast 51 pokazuje 90. Czy do wymiany jest czujnik czy termostat?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

na kanale 51 jak juz osiagnie 90 to sie nie zmienia, natomiast na 49 pokazuje temp. płynu i sie zmienia 89-94 ale to w zaleznosci jak jezdzisz, a jak na 49 pokazuje ci 80 to termostat, sprawdz czy masz ciepły płyn w zbiorniczku po dłuższej jezdzie

---------- Post dopisany at 15:26 ---------- Poprzedni post napisany at 15:25 ----------

a jaka masz temp. na liczniku jak na 49kanale masz 80?

Opublikowano

Z tego co wiem to

Kanał 49 pokazuję temp.cieczy chłodzącej i nie pokazuje innej wartość poniżej 30`Celsjusza(jedynie równe lub większe)

Kanał 51 pokazuję temp. silnika.

Pomiędzy tymi dwoma nie powinno być różnicy powyżej 7`Celsjusza.

Pytanie do Ciebie jakie masz wskazania na desce rozdzielczej??czujnik można sprawdzić przez omomierz,nie pamiętam dokładnie ile powinien mieć,trzeba szukajke uruchomić pisane było już o tym temacie :)

Opublikowano
  • Autor

Na liczniku max 80. Generalnie licznik i 49 pokazują to samo.

Opublikowano

Obstawiałbym termostat ale czujnik też warto sprawdzić przy okazji :)

Opublikowano
  • Autor

Czyli bez sprawdzenia czujnika się nie obejdzie?

Opublikowano

jezeli max 80 ci pokazuje nawet po ostrej jezdzie to termostat

Opublikowano
Czyli bez sprawdzenia czujnika się nie obejdzie?

Według mnie to tak jak kolega pisał termostat.Nie chce Ci mącić w głowie :)

Opublikowano
  • Autor

Ok. Obadam profilaktycznie czujnik. A co do termostatu to rozumiem, że śmiało brać behr'a?

Opublikowano

proponuje termostat z aso

Opublikowano
  • Autor

Jak co drugi... ;) czytając opinie o wahlerach i o termostatach z aso doszedłem do wniosku ze różnią się tylko cena. Jednemu padnie ten, drugiemu tamten... Swoją drogą czy w aso to nie są termostaty behr'a ?

Opublikowano

jak niechcesz uczyc sie na błedach innych to nie kupuj w aso, a jak chcesz mieć dobrze i spokój na długi czas to bierz w aso i wyjdzie w sumie taniej, twoja decyzja

Opublikowano

Na temat kanału 51 to juz nie jedna dyskusja była

A dlatego ze wystarczy po nocy postoju np włączyć zapłon sam bez motoru i włączyć kanał 51 i zobaczycie jak wskazanie idzie do góry i zatrzymuje się na 90 mimo ze silnik zimny bo nie odpalany wogole

---------- Post dopisany at 23:47 ---------- Poprzedni post napisany at 23:45 ----------

Dla mnie to wskazanie z d*py i tyle , 49 pokazuje to co na liczniku , a do autora termostat zmieniaj i bierz z aso

Opublikowano
  • Autor

Może 51 pokazuje jaka powinna być temperatura ? Wtedy można by diagnozować uszkodzenie np. termostatu. Co do aso to mam jedno pytanie, dlaczego?

Opublikowano

bierz wahlera dobry jest a po co przeplacac..

---------- Post dopisany at 03:34 ---------- Poprzedni post napisany at 03:32 ----------

tylko nie 85st. a 87st.

---------- Post dopisany at 03:36 ---------- Poprzedni post napisany at 03:34 ----------

zreszta dla swietego spokoju ja bym wymienil tez czujnik..nie duze pieniadze a co nowe to nowe

Opublikowano

z doswiadczenia pierdziele calego walhera. 4 termostat juz mam z walhera i kolejny jest zje...Caly czas 79st i ani grama wiecej nawet przy palowaniu. Czujniki temperatury wymienilem juz 3 razy i na kazdym to samo. Zaluje ze od razu do aso po ori nie pojechalem.

Opublikowano
  • Autor

Ok. Jeszcze jedno pytanie. Przy okazji wymiany termostatu będę wymieniał płyn. Czy 1.5L koncentratu g12 febi wystarczy czy lepiej zaopatrzyć się w 2 butle (3L)?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki.

Opublikowano

zmieniłem na Wahlera pochodził tydzień. W ASO sprzedają Behr'a. ja kupowałem na allegro za niecałe 4 dyszki i juz 2 lata śmiga spoko

coś takiego TERMOSTAT BEHR AUDI SEAT SKODA VW FORD TDI (3691376378) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.