jac0205 Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam. Od pewnego czasu mam problem z otwarciem klapy bagażnika. Mianowicie nie da się jej otworzyć ręcznie z przycisków w klapie, otwieranie działa tylko z pilota (środkowy przycisk). Do tego przy otwieraniu auta z pilota pompka centralnego pracuje dość długo ok. 15 sek. Szukałem węży ciśnieniowych do klapy lecz żaden tam nie jest poprowadzony. Wszystko to zaczęło się w chwili gdy pompka zaczęła tak działać. Gdzie szukać przyczyny ?
jacek70 Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zdejmij tapicerkę klapy i tam zobacz.
krzysiekml Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 dwie możliwości,dziura lub wirnik w pompce,jakiś błąd z vaga jest ?
jac0205 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Opublikowano 19 Listopada 2013 Pod tapicerką już byłem. Nie ma tam żadnego wężyka tylko same kable. Pompka sprawdzona, wirnik jest cały. Gdy zatknę palcami wyloty bezpośrednio na pompce działa poprawnie. Przy zamykaniu i otwieraniu rygle przesuwają się wszystkie równocześnie. Vaga nie podpinałem, sprawdzę wieczorem.
Fazii Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 klapa bagażnika jest otwierana elektrycznie a nie pneumatycznie więc żadnych węży tam nie znajdziesz. przyczyny bym raczej szukał w mikro włącznikach klapy. Jeżeli pompka pracuje Ci 15s to zapewne masz gdzieś nieszczelność w układzie. Myślę, że nie powinno być to bezpośrednią przyczyną braku możliwości otwierania bagażnika z przycisków w klapie.
jac0205 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Opublikowano 19 Listopada 2013 Dzisiejszy odczyt błędów : 01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
krzysiekml Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 nieszczelność,przewody i pompka do sprawdzenia ---------- Post dopisany at 20:19 ---------- Poprzedni post napisany at 20:18 ---------- a pompka piszesz że ok. to dziura gdzieś jest tak jak myślałem
Rekomendowane odpowiedzi