Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1.8 ADR wymiana rorządu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No własnie, dolne koło masz na godzinie 12 znak. Przesuniecie? Czy tak może ma być? Może nie ustawia się na strzalke na plastiku, bo ona nie jest na godzinie 12

Opublikowano

Te przesunięcie poprawiłem żeby na znaku było (wycięcie na kole pokrylo się ze strzałką na plastiku) bo tak mechanik po wymianie zrobił nie wiem czemu, a po co zbiornik płynu zdejmować? Wykręcić można świece jedną i ponosisz jedno koło, wrzucasz bieg i tak można kręcić kołem żeby paska nie obciążać

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

---------- Post dopisany at 08:22 ---------- Poprzedni post napisany at 06:27 ----------

I przekręć z dwa razy czy znaki się znowu zejdą

---------- Post dopisany at 08:28 ---------- Poprzedni post napisany at 08:22 ----------

A na 12 to chyba jest znak na kole zebatym pod plastikiem pod kołem od pasa wielo rowkowego

---------- Post dopisany 01-12-2013 at 17:26 ---------- Poprzedni post napisany 29-11-2013 at 08:28 ----------

od 5min obejrzyj kawałek
Opublikowano

jakiej firmy graty do rozrządu ,pompe wody polecacie

jeśli jest tumik drgań tzn że napinacz też jest chydrauliczny ?

tlumik drgań też sie wymienia ?

Opublikowano

Jeżeli chodzi o firmy to już był gdzieś temat o tym byś musiał/musiała (nie wiem jak napisać bo nick masz Majka a imię łukasz :P ) jeżeli chodzi o tłumik drgań i napinacz to jest to samo :P i zależy jak kto napisze podobno można go używać jeszcze raz no ale ja ci tego nie polecam bo można sobie sporych szkód narobić, wymienia to się przeważnie raz na rok więc warto dodać te 300 zł i mieć spokój :) Jeżeli chodzi o firmę to ja mam INA i pasek GATES.

Opublikowano
Jeżeli chodzi o firmy to już był gdzieś temat o tym byś musiał/musiała (nie wiem jak napisać bo nick masz Majka a imię łukasz :P ) jeżeli chodzi o tłumik drgań i napinacz to jest to samo :P i zależy jak kto napisze podobno można go używać jeszcze raz no ale ja ci tego nie polecam bo można sobie sporych szkód narobić, wymienia to się przeważnie raz na rok więc warto dodać te 300 zł i mieć spokój :) Jeżeli chodzi o firmę to ja mam INA i pasek GATES.
Chyba Cie trochę poniosło z tym napinaczem raz na rok ;D chyba nie bez kozery w sprzedaży są same rolki tegoż napinacza. Przykładowo febi za około 5 dych.

---------- Post dopisany at 20:22 ---------- Poprzedni post napisany at 20:19 ----------

A na 12 to chyba jest znak na kole zebatym pod plastikiem pod kołem od pasa wielo rowkowego
Sek w tym, że na kole zębatym wału korbowego i na silniku znaku brak. Wychodzi na to, że ustawia się koło pasowe na strzalke, a górne koło zębate na godz 12, ma być gmp na 1 cylindrze i to wszystko.
Opublikowano

Na filmiku jest dobrze pokazane